Egy hét haladékot adott a Barcelona, még mindig nem tudtak megegyezni a játékosokkal

not image

A T-800-as

2020. november 8. - 07:42

A katalán óriások komoly pénzügyi nehézségekkel küzdenek, de még mindig nem tudtak megállapodást kötni a játékosokkal.

A katalán óriások komoly pénzügyi nehézségekkel küzdenek, de még mindig nem tudtak megállapodást kötni a játékosokkal.

Mint arról korábban a liner.hu is beszámolt, a Barcelona igen komoly anyagi nehézségekkel küszködik a koronavírus miatt. A világjárvány miatt hatalmas összegeket veszített el a legendás csapat, mely sokkal inkább megérezte ennek a hatását, mint más klubok.

A költségvetés legnagyobb részét a játékosok fizetései jelentik. 30%-kal csökkentenék a fizetéseket, hogy ezzel egy igen nagy terhet vegyenek le a saját vállaikról. Ha ez nem sikerül, jövő januárban fizetésképtelenné válhatnak.

A Football Critic most arról ír, hogy a Barcelona egy héttel meghosszabbította a határidejét, miután az eddigi tárgyalások nem vezettek megállapodásra. A katalán Esport3 állítása szerint a Barcelona kétségbeesetten igyekszik az új év kezdetéig bevezetni ezt a 30%-os csökkentést.

A Barcelona egyike azon csapatoknak, mely a COVID-19 ideje alatt folyamatosan jelentős összegeket veszítenek. A szurkolók nélküli Camp Nou halmozza az egyre nagyobb és nagyobb mínuszokat. Aggasztó a helyzet, mert a legtöbb játékos még mindig nem mondott igent a csökkentésre.

Lionel Messi is köztük szerepelhet, aki messze a legtöbbet keresi. A világjárvány előtt ráadásul a Barcelonánál volt a legmagasabb bérköltség globális szinten. 2019-ben az adósságuk 217 millió euró volt, ami most 488 millióra nőtt.

Kiderült, hogyan reagált négyszemközt Messi a Barcelona volt edzőjének beszólására

Több nagy játékos is érkezhetett volna a csapathoz, de a bérigények és az átigazolási összegek miatt ezek a transzferek nem valósulhattak meg. David Alaba, a Bayern München védője szintén szívesen csatlakozna, de a jelentések szerint a Barcelona nem engedheti meg magának a játékos leigazolását, miközben a magas bérek miatt el kellett adniuk Suarezt, Rakiticet és Vidalt.

Sőt, állítólag Ter Stegen is emiatt mehet, akivel nemrég hosszabbítottak.