Dollár
392,41 Ft
Euró
411,02 Ft
Font
476,45 Ft
Bitcoin
17,061 $

Egy hatalmas fehér cápa harapott bele a ketrecbe, amiben három turista búvárkodott

Cool
not image

A T-800-as

Szerkesztő

Valami egészen különleges élményre vágytak azok, akik egy ketrecben merültek alá, bízván abban, hogy egészen közel kerülnek hozzájuk a helyi állatvilág élőlényei.

Valami egészen különleges élményre vágytak azok, akik egy ketrecben merültek alá, bízván abban, hogy közel kerülnek hozzájuk a helyi állatvilág élőlényei.

Soron kívül Rendkívüli Kormányinfó: megszűnik a benzinárstop

Évtizedek óta virágzó piacot jelent a búvárkodás, vagy a „cápamerülés”, amit sok esetben egy ketrecben hajtanak végre. Gyakorlatilag ennél sokkal több nem választja el a turistát és a vérszomjas állatot a vízben.

Láttunk már olyanra is példát, hogy vérrel próbálták meg közelebb csalogatni a cápát a felejthetetlen élmény reményében. Ennek azonban komoly veszélyei is lehetnek, bár az „általános” merülés sem egy megszokott dolog ebben a formában.

Nemrég egy manchesteri cápaszakértő rögzített olyan felvételeket, amik szép lassan bejárják a világot. A 36 éves szakember ezeket a videós anyagokat még egy 2019-es mexikói expedíció során rögzítette – írja a Mirror.

A Guadalupe-sziget közelében merültek, mert pontosan tudták, hogy azon a területen bőven lehet esélyük arra, hogy egy nagyobb cápával is találkozzanak. Jimi Partington azt mondta, korábban már látta a ragadozót az óceánban, amit „Golyónak” nevezett el a jellegzetes jelölése miatt, mely a hátsó uszonyán található. Ez leginkább egy golyó ütötte lyukra hasonlít.

Jimi szerint ez az egyik legnagyobb fehér cápa, amivel valaha is találkozni fog az élete során. „Minden nagy fehér cápának megvan a maga személyisége. Vannak, akik félénkek, míg mások bátrabbak.” – tette hozzá.

Ez az egyik oka annak, hogy szinte kiismerhetetlenek, és néha puszta „kedvetelésből” gyilkolnak, ami nem minden fajra jellemző. Golyó nem félénk, és nemcsak hogy közelebb ment a ketrechez, hanem abba bele is harapott, tesztelvén annak teherbírását.

https://www.youtube.com/watch?v=c7BGTKh6veA

A ketrec szerencsére egyben maradt, máskülönben ez a felvétel talán soha nem lát napvilágot… Egy ilyen szörnyeteg tizedmásodpercek alatt képes darabokra szakítani az emberi testet, ami nem túl nagy kihívás számára.

A ketrecben lévő nők nyugodtak maradtak, és nem sérültek meg. A legtöbb cápa figyelmen kívül hagyja ezeket a ketreceket, és csak nagyon ritkán fordul elő hasonló, amikor az állat úgy dönt, hogy támad. Jiminek az évek során sok ilyen találkozásban volt része, és tudta, hogy mindez csak néhány pillanatig tart, mivel a cápa megunja a dolgot, rájön, hogy ezzel semmit sem ér el, és elúszik.

Várandós felesége mentette meg a férfit a cápától

A szakember szerint ilyenkor az a legjobb döntés, ha nyugodtak maradnak, kivárják a pillanatot, amikor már minden biztonságos, és visszatérnek a felszínre. Érdekesség, hogy a fehér cápa általi támadások nagyon ritkák, de például Ausztráliában idén már 7-en is meghaltak a különböző fajok agresszív viselkedése miatt. Hasonlóra 86 éve nem volt példa, amiknek az éghajlatváltozáshoz is közel lehet.