Egy hajléktalan nő mínusz 15 fokban hozta világra gyermekét Németországban

Flickr/Deadly Sirius
not image

Borbély Fanni

2021. február 14. - 08:25

A helyi rendőrség találta meg az újdonsült anyukát és csecsemőjét egy hálózsákban, egy szellőzőrács tetején, s mint kiderült, a nő a mínusz 15 fokos fagyban adott életet gyermekének, Nürnberg városában.

A rendőrség pénteken kora reggel vette észre a nőt és gyermekét, akik a nürnbergi vasútállomás egyik szellőzőrácsán egy hálózsákban próbálták átvészelni a fagyos időt. A hatóságok azonnal kórházba szállították őket annak érdekében, hogy mihamarabb felmelegedjenek, továbbá az anyát és az újszülöttet is megvizsgálták. Egyelőre nem áll rendelkezésre további információ az esettel kapcsolatban.

A jelentős mennyiségű hó kissé megzavarta a német közlekedést, a hatóságok pedig arra kérték a lakosságot, hogy ha lehetőségük van rá, inkább maradjanak otthon. A nürnbergi hőmérséklet ugyanis egyik napról a másikra mínusz 15 fokra csökkent, az előrejelzések szerint pedig nem elképzelhetetlen, hogy a hőmérséklet tovább fog csökkenni a napokban.

Számos vonatjáratot töröltek, vagy több órás késéssel képesek közlekedni, míg Alsó-Szászország és Bréma tartományokban az ingázók vasúti szolgáltatásait teljes mértékben leállították. A dortmundi repülőtéren az időjárás miatt vasárnap felfüggesztették az induló járatokat, így csak csütörtökön indulhattak el útjukra.

Az Independent úgy értesült, az észak-németországi A2-es autópályán ragadt autósokat takarókkal, forró teával és étellel látták el, a német közlekedési miniszter pedig felszólította a koronavírus-járvány miatt már egyébként is korlátozott polgárokat, hogy maradjanak otthon.

A német meteorológiai szolgálat közölte, hogy ez a februári hét volt a leghidegebb egészen 2012 óta, azonban jelezték, hogy a globális felmelegedés miatt ezek a szélsőségesen hideg időjárási kilengések egyre ritkábbak lesznek majd a jövőben.