Egy fontos közlendő a SZÉP-kártyák használatával kapcsolatban

Fotó: Budapest, 2012. január 27. Négyszínnyomtatással készült, a Magyar Kereskedelmi Bank (MKB) által kibocsájtandó Széchenyi Pihenőkártya (SZÉP-kártya) papírívei a Pénzjegynyomdában. MTI Fotó: Pénzjegynyomda
not image

Hujber Dávid

2021.április.8 - 18:42

Gulyás Gergely volt az, aki tisztázta a kérdést a SZÉP-kártyák használatát illetően, miután többeknek nagyobb összegek halmozódtak fel a kártyájukon.

A koronavírus számos dolgot befolyol az emberek életében, így például különböző szolgáltatások sem érhetőek el, vagy csak korlátozottan. A szállodák és az éttermek sem látogathatóak, így sokan nagyobb összegeket halmoztak fel a SZÉP-kártyájukon.

A csütörtöki kormányinfó ideje alatt a kérdések között szerepelt, hogy mivel a járványügyi korlátozások miatt több magánszemélynek is felhalmozódott a megtakarítása a SZÉP-kártyáján, a kormány tervezi-e kitolni a felhasználhatóság idejét.

Gulyás Gergely tisztázta, ezek sosem fognak lejárni, tehát felhasználhatóak az összegek. Éppen emiatt tették ezt lehetővé, hogy senki ne szenvedjen kárt amiatt, mert a 2020-as évben ezeknek a kártyáknak a felhasználása márciust követően nehézségekbe ütközött.

Nem lesz kötelező az oltás Magyarországon, ismert emberek segítik meggyőzni honfitársaikat

Ennek értelmében felhasználhatóak maradnak a források, és a kormány azt reméli, hogy az idei nyár már szabad lesz, és a magyar turizmus egy olyan rekordnyarat mondhat magáénak, amelyre évek óta, a válság előtti időszakban sem találkozhattunk.