Clouds
21 Budapest
Dollár
354,13 Ft
Euró
385,88 Ft
Font
432,43 Ft
Bitcoin
23,640 $

Egy csapatban játszhat Cristiano Ronaldo és Sergio Busquets

Doha, 2022. november 22. A spanyol Sergio Busquets egy dohai sajtóértekezleten 2022. november 22-én. Costa Rica másnap Spanyolország ellen játszik a katari labdarúgó-világbajnokság E csoportjának elsõ fordulójában. MTI/EPA/Abir Szultan
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Al-Nassr és David Beckam Inter Miami-ja is versenybe száll a Barcelona egykori csillagáért.

A 34 éves Busquets szerződése az idény végén lejár a katalánoknál, a szabadon igazolható játékosért pedig több klub is érdeklődik, köztük a Cristiano Ronaldót foglalkoztató Al-Nassr, valamint az MLS-ben vitézkedő Inter Miami.

Soron kívül Ennyivel tervezi emelni a tanárok bérét a kormány

David Beckham klubja azonban nagy valószínűséggel nem tud olyan fizetést ajánlani Busquetsnek, mint a szaúdiak, akik a Metro értesülései szerint akár havi 13 millió eurós összeget sem sajnálnának tőle.

Ez „alig” havi 3,5 millió euróval kevesebb, mint Ronaldo havi bére, így könnyen lehet, hogy az Inter Miamival folytatott tárgyalások helyett Busquets képviselői a későbbiekben Szaúd-Arábiára koncentrálnak.

Az Al-Nassr pedig abban bízik, hogy Ronaldo érkezésével több nagy nevet is sikerül a csapatukhoz csábítani. Többek között Sergio Ramos is a kívánságlistájukon van – ezzel azért azt is világossá tették, hogy nem az átlagéletkor leszorítása a céljuk.

Xavi ugyanakkor nemrég úgy nyilatkozott, hogy megpróbálják Barcelonában marasztalni Busquets-t, annyi azonban már most biztos, hogy ha sikerül is megegyezni, a fizetését csökkenteni fogják, és túl hosszú szerződésre már nem is számíthat a katalánoknál.