Egy budaörsi iskolában van olyan osztály, ahol egyetlen diák sem jelent meg az órákon

Fotó: Unsplash/Ivan Aleksic
not image

Borbély Fanni

2021. április 19. - 18:29

Turcsik Viktor, a Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola igazgatója elmondta, a hétfői nyitás alkalmával a diákok több mint fele egyáltalán nem jelent meg az iskolában, de van olyan osztály is, ahol egyetlen alsó tagozatos diák sem jelent meg az iskolában.

Az igazgató jelezte, úgy érzi egyelőre még a pedagógusok sem érzik magukat biztonságban, de reményét fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a héten megnövekszik majd a pedagógusok biztonságérzete, és az iskolába járó gyermekek száma is növekedésnek indul majd.

Turcsik azt is megosztotta, hogy a diákok mindössze 38 százaléka jelent meg az iskolában hétfőn, mely azt jelenti, hogy a tanulók 62 százaléka döntött a digitális oktatás mellett a jelenléti helyett.

A Budaörsi Hermann Ottó Általános Iskolába járó gyermekek szüleit korábban tájékoztatták arról, hogy a jelenléti oktatásban résztvevő diákok elsődleges előnyt élveznek az oktatásban, de biztosítják az otthonról tanuló gyermekek számára az online hozzáférést, így a szülők átvehetik az anyagot otthon a diákokkal.

Az igazgató úgy véli, azon osztályban, ahol egyetlen gyermek sem jelent meg ma reggel, nagy valószínűséggel a szülői munkaközösség szervezkedett a háttérben, ennek ellenére reményeit fejezte ki arra vonatkozóan, hogy a héten változni fog ez a fajta hozzáállás.

Turcsik azt is jelezte, hogy az iskolában tanító pedagógusok közül egy ember kivételével mindenki igényt tartott a koronavírus elleni oltásra, mindezek ellenére azonban továbbra sem érzik magukat biztonságban, hiszen a magas kontaktusszám veszélyezteti saját és családjuk egészségét is – írja az Infostart.