Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,17 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
459,15 Ft
Bitcoin
63,562 $

Egy 24 éves koronavírus-fertőzött ápoló beszámolója: „sosem gondolsz arra, hogy veled is megtörténhet”

Heather Valentine egy 24 éves fiatal ápolónő, aki egy houstoni kórház intenzívosztályán tevékenykedett a koronavírus-betegek között

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő

Heather Valentine egy 24 éves fiatal ápolónő, aki egy houstoni kórház intenzívosztályán tevékenykedett a koronavírus-betegek között. Egy nap azonban ő is olyanná vált, mint akikről addig a pillanatig gondoskodott.

Az ifjú ápolónő a CNN-nel készített interjút, méghozzá a kórházi ágyáról, ahol elárulta, hogy mivel 3 napos műszakokban dolgozik, ezért rosszullétének eleinte nem tulajdonított különösebb jelentőséget, kezdetben csak fáradtságra gyanakodott. A tünetei azonban rosszabbak lettek, egyre több fájdalma volt, köhögött és végül belázasodott. Soron kívül A kormány egyértelművé tette, hogy kik nem kaphatnak elnöki kegyelmet

A koronavírus gyanúját azonban először szerteoszlották a teszteredmények, ugyanis mind a normális koronavírus-tesztje, mind az antitest-tesztje negatív eredménnyel zárult. Dr. Joseph Varon, a Valentine-nak is munkát adó houstoni kórház egyik orvosa ezért úgy döntött, elvégeznek rajta egy mellkasi CT-vizsgálatot, hátha az magyarázatot ad.

https://liner.hu/specialis-legszurokkel-azonnal-elpusztithato-a-koronavirus/

Valentine éppen az autójában várt, amikor megkapta a hívást az orvostól, hogy rosszabb a tüdejének az állapota, mint azt gondolták. A fiatal ápoló elmondása szerint önmaga is tiltakozott, és jelezte, hogy nem érzi olyan rosszul magát, mint amennyire az eredmények mutatják, viszont az orvos megerősítette, hogy súlyosan kiterjedt már a vírus a tüdejében.

„Azt mondta nekem, hogy a legrosszabb forgatókönyv szerint, vagyis ha még néhány napot vártam volna, akkor mesterséges lélegeztetésre szorultam volna”, mondta Valentine, aki arra sarkall mindenkit, hogy vegye komolyan a vírust. Az üzenete egyszerű: „mindegy, milyen fiatal vagy, ne várj addig, míg nem kapsz levegőt, legyél óvatos és tartsd be az előírásokat”.

A teljes interjú az alábbi videóban tekinthető meg, angolul:

A heves esőzések megrongáltak egy nigériai börtönt, több mint 100 rab szökött meg

A falak és a környező épületek is megrongálódtak a szokatlanul heves esőzések nyomán, a rabok pedig kihasználva a lehetőséget, megszöktek.

Cáfolja az MNB a TikTokon megjelenő álhíreket

A Magyar Nemzeti Bank határozottan cáfolja a TikTokon terjedő, a lakossági bankbetétek befagyasztásáról szóló álhíreket és feljelentést tesz.