Bezár Budapest egyik legnépszerűbb tortaműhelye

Illusztráció. Forrás: @jbfatass via Twenty20
not image

Kolláth Benjámin

2022. június 23. - 07:01

Az Édesem nyár végéig üzemel, a bezárás oka az alapanyagok elszabaduló ára.

Előzmény:

 

Hét éve alapította Márk Szonja egykori újságíró az Édesemet, amely először cukrászdaként, később viszont már kizárólag megrendelésre dolgozó tortaműhelyként működött.

A nyár végéig. A StreetKitchen számolt be róla ugyanis, hogy a népszerű hely augusztus végén bezárja kapuit, elsősorban az alapanyagárak folyamatos emelkedésére hivatkozva. Facebookon a tulajdonos azt írta:

„Olyan ütemben nőnek az alapanyagárak, hogy hetente árazhatnám újra a tortáimat, ami mégiscsak nonszensz lenne. Nagyon drága lett minden, én pedig nem akarom annyiért adni a tortákat, amennyiért már én magam sem venném meg.”

Az Édesem is megsínylette a koronavírus-járvány időszakát, azonban ezen még túl tudtak lendülni, Márk azonban úgy fogalmazott: “annyira bizonytalannak éreztem magam körül mindent, hogy már több aggodalmat, mint örömet jelentett a vállalkozásom. Folyamatosan számolni, hogy ki tudom-e termelni az üzemelési költségeimet, és keresek-e annyi pénzt, amennyiért érdemes ennyit dolgozni.”

A tulajdonos azonban azt is közölte, nem kívánja otthagyni a pályát, továbbra is cukrászként képzeli el magát, és az Édesem brand sem szűnik meg, további tervekről azonban részleteket nem osztott meg.