Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Az eddigi legsúlyosabb csapások érték a mariupoli acélművet, az oroszok célzottan a túlélőket támadhatták

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. április 28. - 17:10

Egy ukrán tisztviselő osztotta meg, hogy az eddigi legsúlyosabb csapást mérték az oroszok a mariupoli acélműre, s azt gyanítja, a nyilvánosságra hozott fotók alapján azonosíthatták az oroszok azt a területet, ahol a sérültek tartózkodnak.

Egy ukrán tisztviselő, aki jelenleg is Mariupolban tartózkodik, a CNN-nel megosztotta, az orosz erők az eddigi legsúlyosabb csapásokat mérték a mariupoli acélműre. Megosztotta, szerda este az eddigi legsúlyosabb csapások érték az acélművet: először egy nagy erejű csapást mértek az acélműre Tu-22M3-as repülőgéppel, majd több mint 50 légicsapást mértek az Azovsztalra.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Az orosz erők célzottan intéztek csapásokat az acélmű ellen, és olyan területet bombáztak nagy erőkkel, ahol a sérült civilek és katonák tartózkodnak. Kijelentette, egyre gyanúsabb, hogy az oroszok célzottan támadták a sérülteket, miután nyilvánosságra került egy fotó a kórházról, az ukrán tisztviselő pedig úgy véli, ezen fotók alapján azonosították be az oroszok a sérültek pontos tartózkodási helyét.

Kijelentette, nem csupán egy támadás érte célzottan a sérülteket, hanem egyszerre több, ennek következtében pedig csupa törmelék a helyszín, és rengetegen ragadtak a romok alatt. Pontos számokat nem osztott meg, azt azonban elárulta, több ember is életét vesztette, nagyon sokan pedig megsérültek.

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány ember sérült meg, s vesztette életét az újabb kegyetlen csapásokban, azonban a heves támadássorozat mindenkit meglepett, mivel Putyin egy héttel ezelőtt kijelentette, hogy nem fogják megrohamozni az acélművet, sőt, azt állította, hogy humanitárius folyosót biztosítanak a sérült civilek evakuálására, ez azonban a mai napig nem történt meg.

Putyin közölte, “már nincsenek harcok Mariupolban”, ennek ellenére folyamatosan bombázzák az acélművet, ahol Mariupol utolsó védői és civilek tartózkodnak, s kijelentette, kizárólag abban az esetben hagyják meg életüket, ha feltartják a fehér zászlót, magyarul megadják magukat az oroszoknak. Az utolsó védők és a civilek azonban ezt megtagadták, így kérdéses, hogy mi fog történni a következő napokban, hiszen az acélműben tartózkodóknak fogytán az élelme és a vize is.