Eddig tartott az Adobe Flash Player életciklusa, a Microsoft törli az alkalmazást az összes számítógépről

Adobe
not image

Kulcsár Péter

2021.május.6 - 00:41

Az Adobe által kifejlesztett Flash Player applikáció már 2021 januárja óta nem kapja meg a szükséges biztonsági frissítéseket, ezért a használata napról napra egyre kockázatosabb.

A HVG hírportál riportjából kiderült, hogy a december végével hivatalosan is nyugdíjba vonultatott Flash technológiát hamarosan minden PC-ről és laptopról el fogják távolítani, ha pedig ez mégsem sikerülne, akkor arra kérik a júzereket, hogy saját biztonságuk érdekében ezt minél hamarabb tegyék meg.

Ha mégis elfelejtenénk, akkor sem kell félnünk, hiszen a Windows 10 operációs rendszer legújabb, nyártól elérhető frissítési csomagjában már elérhető lesz egy olyan funkció, ami automatikusan törli a számítógépekről a mára már károsnak minősített Flash Playert.

A KB4577586 néven futó update 2021 júliusától kezdődően válik elérhetővé a felhasználók számára, a szóban forgó csomag pedig bekerül a Windows 8.1, a Windows Server 2012, továbbá a Windows Embedded 8 Standard biztonsági pakkjába is, így a régebbi szoftverekkel futó PC-k és szervergépek is védettek maradhatnak.

A redmondi techóriás korábban már közzétett egy, a Flash eltávolítására alkalmas eszközt, azonban annak használata opcionális volt, ám ezúttal nincs menekvés, mindenki gépéről végleg eltűnik majd az applikáció.