Dollár
388,95 Ft
Euró
409,85 Ft
Font
478,40 Ft
Bitcoin
16,977 $

Letiltotta az eBay a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer jelmezek értékesítését

Fotó: Unsplash/Zoran Borojevic

Szabó Kata

2022. október 21. - 14:58

Sokan szerettek volna hasznot húzni a sorozatgyilkosról készített sorozat utáni felhajtásból, ám az eBay most lépett az ügyben.

Ha valaki járatos a közösségi médiában, vagy sorozatrajongó, biztosan hallott már Jeffrey Dahmerről, az Egyesült Államok egyik legnagyobb sorozatgyilkosáról, aki körül valóságos rajongás alakult ki, miután a Netflix egy sorozat keretében bemutatta történetét a nézőknek.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

A Netflix 2022 szeptemberében vette fel kínálatába a Jeffrey Dahmerről szóló sorozatot, amelyben az áldozatok szemszögeiből nézve is feltárják azokat a szörnyűségeket, amelyeket egy valós személy – akit Milwaukee-i kannibálként vagy Milwaukee-i szörnyként is ismertek – 1978 és 1991 között követett el.

A csak egy évadosra tervezett sorozat óriási sikert aratott a platformon, ráadásul bizonyos körökben furcsa rajongás is kialakult Jeffrey Dahmer körül, épp ezért nem volt meglepő, hogy az eBay-en megugrott a Dahmer-ihlette ruházati cikkek forgalma.

Sokáig azonban nem húzhattak hasznot a sztoriból az eladók, hiszen a platform értékesítési politikájának megsértése miatt a moderátorok alaposan átnézték ezeket a hirdetéseket, majd el is távolították őket.

A TMZ szerint ennek oka leginkább az lehet, hogy az eBay hivatalos irányelve tiltja az olyan cikkek értékesítését, amelyek szorosan kapcsolódnak erőszakos bűnözőkhöz, azok tetteihez, vagy az elmúlt 100 évben történt bűncselekmények helyszíneihez.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.