Dollár
428,93 Ft
Euró
420,87 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
19,366 $

Eb 2020: dráma, piros lapot kaptak a hollandok, kiestek Csehország ellen

Fotó: A cseh Pavel Kaderábek a földön a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Hollandia - Csehország mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt
not image

Takács Petra

2021. június 27. - 20:04

Nem éppen úgy alakult a nagy párharc, ahogyan azt sokan várták, miután az esélyesnek tartott Hollandia kiesett Csehország ellen. A sorsukat valószínűleg a piros lap pecsételte meg, amit egy videós elemzés után osztott ki a játékvezető.

A cseh válogatott meglepetésre 2-0-ra legyőzte az eddigi százszázalékos holland csapatot a vasárnapi nyolcaddöntőben, amely az utolsó budapesti mérkőzés volt a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Soron kívül Sáfrány Emese forró dekoltázsától mindenről megfeledkezel

Az esélyesebbnek tartott hollandok az 55. percben emberhátrányba kerültek Matthijs de Ligt kiállítása miatt, ezt követően a csehek átvették az irányítást, így előbb Tomas Holes fejesével a 68. percben vezetést szereztek, majd a végeredményt az immár négygólos Patrik Schick állította be a 80. percben.

A cseh csapat a dán együttessel találkozik a négy közé jutásért, az összecsapást szombaton Bakuban rendezik.

A hollandok azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést, így az első helyzet is az övék volt, míg a csehek egy veszélyes távoli lövéssel válaszoltak. A félig “narancsba öltözött” Puskás Aréna közönsége által támogatott holland együttes többnyire fölényben futballozott, sőt, számos veszélyes támadást is vezetett, azonban a játékosoknak egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput.

Fotó: A cseh csapat tagjai ünnepelnek, miután 2-0-ra győztek Hollandia ellen a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében a budapesti Puskás Arénában 2021. június 27-én. MTI/Szigetváry Zsolt

A csehek elsősorban gyors ellenakciókra építettek, ezekkel sikerült többször a rivális csoportkörben is bizonytalankodó védelme mögé kerülniük, azonban gólt ők sem szereztek a rekkenő hőségben rendezett első félidőben.

A folytatásban ugyancsak a holland válogatott irányított, sőt, a meccs addigi legnagyobb helyzetét puskázta el Malen: egyedül vezethette a labdát a cseh kapusra, aki azonban nagyszerű ütemben kimozdulva menteni tudott. Egy perc múlva viszont nagyot fordult a kocka, mivel De Ligtet kezezés miatt kiállította az orosz bíró.

Nagyon szűkös kerettel kezdi meg az előszezont a Real Madrid

A csehek az emberelőnyüket kihasználva beszorították az ellenfelüket, a nyomás pedig bő tíz perc után góllá érett. A létszám- és gólhátrányban lévő hollandok kitámadtak az egyenlítés érdekében, de az utolsó kulcspasszok továbbra is pontatlanok voltak, így komoly lehetőséget nem tudtak kidolgozni, ellenben a csehek egy gyors kontra végén Schick révén eldöntötték a továbbjutás kérdését. A hátralévő időben a cseh csapat hatékonyan védekezett, így a hollandoknak még a szépítés sem jött össze a lefújásig.

Forrás: MTI