Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

Eb 2020: a Barca világsztárja szerint szinte végig jobbak voltak az olaszoknál, keserű ez a kiesés

Fotó: Twitter/ Selección Española de Fútbol
not image

Hujber Dávid

2021. július 7. - 08:40

Sergio Busquets úgy érzi, hogy a válogatottjuk végig jobb volt az olaszok elleni elődöntőben, mégis búcsúzniuk kellett.

Sokan már a torna elején leírták a spanyolokat, akik valóban gyengén kezdtek, majd szép lassan felvették a ritmust, és onnan nem volt megállás. Az elődöntőben a nagy esélyesnek tartott Olaszországgal nézhettek farkasszemet, de az első perctől kezdve látszott, hogy Mancini csapata nagyon meg fog szenvedni.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Ez így is lett, a spanyolok sokat birtokolták a labdát, és ha a teljes képet nézzük, akkor talán ők érdemelték volna meg jobban a továbbjutást. Kevésen múlt, és ha Morata berúgja a büntetőjét, talán most az olaszok keseregnének az este miatt, és nem fordítva.

„Kár érte, nem akartuk, hogy ma véget érjen a torna számunkra, de ilyen a futball. A csapatunk nagyon jól játszott, a mérkőzés szinte minden pillanatában jobbak voltunk. Megmutattuk a büszkeségünket, és ezt a büszkeséget érzem az csapattársaim iránt.” – idézte a Mundo Deportivo a Barca sztárjának nyilatkozatát a lefújást követően.

„Mindenki Olaszországot tippelte favoritnak, de megmutattuk, hogy jobbak vagyunk. Sok fiatal játékosunk van, ami nagy önbizalmat adott nekik. A csapatunk vissza fog térni.” – emelte ki a középpályás.

„Szerintem jobbak voltunk náluk, de ilyen a futball, és itt az ideje annak, hogy gratuláljunk nekik.” – tette hozzá kissé szomorúan a spanyol sztár, aki nem volt hajlandó a jövőjéről beszélni. „Nem ez a megfelelő időpont arra, hogy én legyek a téma, egyszerűen szomorúak, ugyanakkor büszkék is vagyunk.”

Busquets arra a kérdésre sem volt hajlandó reagálni, hogy ott lesz-e jövőre a világbajnokságon. „Még másfél év van hátra a világbajnokságig, de a helyes úton haladunk előre. A helyes úton vagyunk, bár nem tudtuk úgy befejezni, ahogy szerettük volna.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.