Karanténba kell vonulnia két angol játékosnak, miután a koronavírusos skót társukkal ölelkeztek

Az angol Raheem Sterling (b) csapattársával, Mason Mounttal ünnepli gólját a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának első fordulójában játszott Anglia-Horvátország mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2021. június 13-án. MTI/AP/Pool/Glyn Kirk
not image

Kolláth Benjámin

2021.június.21 - 23:13

Mason Mountnak és Ben Chilwellnek is karanténba kell vonulnia, miután chelseas csapattársukkal, a mai tesztek alapján koronavírusos Billy Gilmourral ölelkeztek a két csapat múlt heti találkozója után.

A mai edzés után karanténba kellett vonulnia az angol válogatott két tagjának, Ben Chilwellnek és Mason Mountnak, miután a skót Billy Gilmour, akivel hosszan ölelkeztek a két csapat pénteki meccse után, pozitív koronavírus-tesztet produkált.

A szövetség képviselői az angol közegészségügyi szolgálattal tárgyalnak a lehetőségekről, hétfőn ugyanis a The Sun értesülései szerint az egész csapatot letesztelték, nulla pozitív eredménnyel.

A csapat kedden sorsdöntő meccset játszik Csehország ellen, azonban egyelőre nem tudni, a két játékos pályára léphet-e majd a mérkőzésen. A szövetség közleménye szerint be fogják tartani a járványvédelmi utasításokat.

Mivel a koronavírus lappangási ideje akár 14 nap is lehet, Gilmour biztosan kihagyja majd csapata mérkőzését Horvátország lenne, ugyanis 10 napig karanténban kell lennie. Amennyiben még Skóciában lett volna a válogatott, amikor Gilmour pozitív tesztet adott, az egész válogatottnak követnie kellene a példáját.