Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,30 Ft
Bitcoin
27,147 $

E-buszsimogató programra vár mindenkit a Volán a hétvégén a Budakeszi Vadasparkban

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A cím komoly, ugyanis a Volánbusz hivatalos honlapján is megerősítette: „elektromos nagyvadjaink igen hálásak egy kis simogatásért”!

Nem mindennapi eseménnyel, kvízjátékkal és tortával vár mindenkit a hétvégén a Volánbusz, mely a Budakeszi Vadasparkban kerül megrendezésre. A honlapon azt írják, lezárult a dél-budai agglomerációba érkező elektromos meghajtású Mercedes-Benz eCitaro autóbuszok beszerzési, forgalomba állítási és töltőkiépítési projektje.

Soron kívül Ilyen időjárás vár ránk vasárnap, nem fogunk fázni

A zárórendezvény részeként március 25–26-án (szombaton és vasárnap) az érdeklődők a Budakeszi Vadaspark parkolójában simogathatják meg az eCitarókat, illetve megismerhetik az elektromos járművek és töltőberendezéseik jellemzőit.

A Volánbusz kollégái mindkét nap 10 és 17 óra között állnak a látogatók rendelkezésére; az elektromos buszokkal kapcsolatos kérdésekre szakértőik válaszolnak, kvízjátékuk helyes megfejtőit pedig igazán finom tortával várják.

A 40 darab eCitaro a főváros lakosságán kívül a Pest vármegye délnyugati részén élő közel 100 ezer ember ingázását teszi komfortosabbá. A Zöld Busz Program támogatásával végrehajtott, nettó 7,6 milliárd forint értékű fejlesztésnek, valamint a gázüzemű autóbuszok márciustól folyamatos forgalomba állításának köszönhetően a fővárosi agglomeráció szóló kivitelű járműállománya hamarosan teljes körűen alternatív meghajtású buszokból áll, melyek átlagéletkora így mindössze 0,7 évre csökken.

„Elektromos nagyvadjaink igen hálásak egy kis simogatásért. Találkozzunk a hétvégén a Budakeszi Vadaspark parkolójában!”