Clouds
21 Budapest
Dollár
359,61 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
443,28 Ft
Bitcoin
23,123 $

Dunakeszin hamarosan komoly vasútfejlesztés veheti kezdetét

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Belföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Megjelent az uniós közbeszerzési közlönyben egy felhívás, mely egy, a Dunakeszin megépülendő vasúti rakodó tervezéséről szól.

A magyarepitok.hu beszámolója szerint a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az uniós közbeszerzési közlönyben felhívást tett közzé a Dunakeszin kialakítandó vasúti rakodó tervezéséről.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A hirdetmény szerint a nyertes ajánlattevő feladata lesz a megközelítőleg összesen 3 vágánykilométer hosszú, egybefüggő vasúti vonalszakaszok (beleértve Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyet, a villamosított vontatóvágányt és az ipari park szomszédságában vasúti rakodó kialakítását) kivitelezéséhez szükséges engedélyezési tervek elkészítése, tenderdokumentáció összeállítása, valamint az építési engedélyek megszerzése.

A tervezett beruházás során:

  • Dunakeszi-Gyártelepen fordítóállomást létesítenek, mellyel összefüggésben fejlesztik a Sólyom utcai aluljárót;
  • két vágányon rakodásra alkalmas, 2 db, legalább 10 x 750 méter méretű rakodóterületet alakítanak ki;
  • kialakítják a vasúti rakodó megközelítéséhez szükséges közúti kapcsolatot;
  • kiépítik a kapcsolódó vasúti létesítményeket, megtörténik az érintett közművek kiváltása.

A kiírás szerint Dunakeszi-Gyártelep megállóhelyen 55 centiméter magas peronokat alakítanak ki, fejlesztik az utasforgalmi létesítményeket, kiépítik az utastájékoztatást, mindemellett átalakítják a biztosítóberendezési- és távközlési rendszert, és megtervezik az újonnan létesülő rakodóvágány biztosítóberendezési- és távközlési rendszerét.

A feladat része az érintett műtárgyak építésének, átépítésének, bontásának tervezése, illetve a kapcsolódó útátjárók építésének és átépítésének tervezése. Az ajánlatokat 2023. február 9-ig várják.