Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

A bajba került Dunaferrnek kér kormányzati segítséget a DK

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
not image

Takács Petra

2022. szeptember 20. - 21:12

A Dunaferr hétfői riasztó bejelentése nyomán a DK kormányzati segítségért folyamodott.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy azonnal cselekedjen a Dunaferr ügyében. Kordás László, a párt országgyűlési képviselője egy keddi, online sajtótájékoztatón azt mondta, aggasztó hírek érkeznek arról, hogy a kokszot beszállító cég már nem szállít a Dunaferrnek.

Soron kívül Gyanús fehér por miatt kiürítették az Európai Bizottság elnöki lakosztályát

Ebből nagyon nagy problémák lesznek, mert ha leáll a gyártás, akkor az nemcsak a 4500 munkavállalót érinti, hanem egész Dunaújvárost – közölte.

A kormány kétféle módon is tudna segíteni – jelentette ki. Az egyik az, ha állami garanciát vállal a beszállítók kifizetésére, a másik pedig az, ha segít az “orbáni infláció, az orbáni gazdasági visszaesés” miatt nehéz helyzetbe került vállalkozások rezsiszámláinak kifizetésében – fogalmazott.

Az eseményen részt vett Mezei Zsolt, Dunaújváros alpolgármestere, aki azt állította, hogy sokkal nagyobb a baj annál, mint amin az önkormányzat segíteni tudna.

A DK elnökségi tagja arról beszélt, hogy ha felelős kormányzás folyna, akkor már régen segíthettek volna az ország legnagyobb ipari vállalatán. “Orbánék hibája lesz”, ha a vasmű bezár és több ezer munkavállaló, valamint azok családtagjai is kilátástalan helyzetbe kerülnek – jelentette ki a politikus.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.