Clouds
21 Budapest
Dollár
345,45 Ft
Euró
370,80 Ft
Font
432,61 Ft
Bitcoin
26,923 $

Drónokkal locsolták a „szentelt vizet” a tömegre, hogy megvédjék őket a koronavírustól

TÉMÁK:
#drón #India
Fotó: EPA/Piyal Adhikary
Epic
not image

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Hatalmas tömeg lepte el a Gangesz-deltát egy vallási esemény kereteiben, hogy meg tudjanak mártózni a szakrális jelentőségű folyó vízében.

Az AFP becslései szerint legalább három millió hindu vallású ember érkezett meg Észak-Indiába, hogy meg tudjanak mártózni a Gangesz folyóban a Makar Sankranti többnapos vallási ünnepély alkalmából.

A helyi hatósági beszámolók szerint annak ellenére, hogy Indiában ismét felfelé indult a járványgörbe, a legtöbb ember összezsúfolt buszokon érkezett a helyszínre, maszkviselést még csak hírből sem ismerve.

A hatóságok kétségbeesettségükben drónokat vetettek be, hogy a Gangeszből kimert vizet a tömegre locsolják, hátha ezzel tudják oszlatni a tömeget, csökkentve ezzel a koronavírus terjedésének kockázatát.

Az egyik rendőr az AFP-nek elmondta, hogy ez a sok ember alapvetően mélyen vallásos és meggyőződésük, hogy amennyiben megmártóznak a Szent Folyóban, akkor Isten minden bűnüktől megszabadítja őket és még a koronavírustól is, amennyiben fertőzöttek.

Az AP hírügynökség beszámolója szerint pedig ez az ünnepély egy tökéletes szuperterjesztő lesz, ami berobbanthatja a járványt Indiában, ugyanis a rendőrök, valamint a takarítók körében már 80 koronavírus-teszt pozitív lett.

India több államában is tiltottak a nagyobb létszámú összejövetelek, a nyugat-bengáli hatóságok azonban engedélyezték idénre a vallási ünnep megtartását. Ez miatt hatalmas tömeg zúdult az államra, amely így a tökéletes vihar előidézője lehet.