Majdnem 100 millió forint értékű drogszállítmánnyal akartak elindulni (videón az akció)

Fotó: YouTube/ PoliceHungary
not image

Takács Petra

2021. szeptember 1. - 07:15

A budapesti rendőrök még időben közbeléptek, és elfogták a férfiakat, akik egy autóval a csomagtartóban lévő több mint 39 kilogramm droggal szerettek volna elindulni.

Már soha nem érhettek oda a célállomásra, mivel a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói elfogták őket. Félkilós adagokra osztották fel az amfetamint, ami a szakértői vélemény szerint 97 millió forintot ér.

A rendőrség ezt követően házkutatást tartott, mellette több más helyszínen is, ahol további öt kilogramm amfetaminra bukkantak. A kábítószer előállításához használt szerek is előkerültek, valamint mobiltelefonokat, több százezer forint készpénzt és egy luxusautót is lefoglaltak.

Helyszíni képek a „meggylé-balesetről” az M3-as autópályáról

Összesen 44 ezer adagnál is több kábítószert vontak ki a forgalomból a rendőrök. „A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 44 éves T. Gábort és társát, a 48 éves S. Szabolcsot kábítószer-kereskedelem bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őket a rendőrök őrizetbe vették. Jelenleg mindketten bűnügyi felügyeletben vannak.” – olvasható a közleményben.