Drágultak a szállások, de így is elkapkodták a hosszú hétvégére a legjobb helyeket

TÉMÁK:
#húsvét #Turizmus
Szántód, 2023. március 31. Az ötcsillagos Mövenpick BalaLand Resort és FamilyPark wellness részlege Szántódon az átadás napján, 2023. március 31-én. A hotel a magyar Dreamland Holding turisztikai ingatlanfejlesztõ csoport beruházásában épült fel és az Accor nemzetközi szállodaipari csoport üzemelteti. A több mint 20 milliárd forintos fejlesztést az állam 7 milliárd forinttal támogatta. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Leginkább az apartmanok és a vendégházak voltak népszerűek.

Aki a húsvéti hosszú hétvége előtti napokban keresett olcsóbb szállást, az vélhetően hoppon maradt, és nem csak azért, mert az olcsóbb fogalma idén 20%-kal többet jelent, hanem azért is, mert sokan indultak pihenni a családdal.

Soron kívül Reagált a PSG elnöke Messi vádjaira

Eger, Gyula, Hajdúszoboszló mind-mind népszerű úti cél volt a pihenni vágyók számára, akik nem aprózták el, legalább 2-3 napot szántak a feltöltődésre, azaz a hosszú hétvége szinte teljes egészét.

424 ezer vendégéjszaka csak húsvétkor

Mint azt a napi.hu a szallas.hu információira támaszkodva közölte, a 2 éjszaka volt a legnépszerűbb választás, a vendégek mintegy 40%-a választotta ezt a lehetőséget, míg közel 36%-a 3 éjszakára szólt a foglalásoknak.

Ezek az időszakok mindig kiemeltnek számítanak a vendéglátásban, szabadságot ugyanis nem szükséges kivenni, ráadásul az iskolákban is most jött el az ideje a tavaszi szünetnek, még akkor is, ha a jelenlegi időjárást nagy jóindulattal sem lehet tavasznak nevezni.Ám ez cseppet sem veti vissza az utazási kedvet, a különböző gastro programok és wellness szolgáltatások zöme úgyis beltéri.

A húsvéti foglalás-tortából az apartmanok 28%-os szeletet haraptak ki, míg a hotelek 26%-ot, a vendégházak pedig 24%-ot. Ez mintegy 424 ezer vendégéjszakát jelent, ami 15%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. A növekmény különösen annak fényében jelentős, hogy egy éjszaka átlagosan 11 540 forinttal kerül többe idén.