Dollár
388,39 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
476,62 Ft
Bitcoin
16,942 $

Nyár óta nem volt akkora áremelkedés az üzemanyagnál, mint most

Fotó: Unsplash
not image

Koós Alexandra

2022. október 5. - 14:44

Szerdától még többet kell fizetnie annak, aki nem jogosult a hatósági áron történő tankolásra, ám nagyon is úgy tűnik, hogy péntektől sem lesz jobb a helyzet.

A hírek szerint a mai naptól jelentősen emelkedik az üzemanyagok beszerzési ára is, ez alapján a 95-ös benzinért bruttó 25 forinttal kérnek majd többet, a gázolaj ára pedig bruttó 18 forinttal emelkedik.

Soron kívül Orbán Viktor: nem kell tartani ellátási problémáktól, a problémát az ár jelenti

Ilyen mértékű árnövekedést azonban már rég nem tapasztaltunk, utoljára a benzin júniusban, a gázolaj pedig augusztusban drágult ennyire, bár ez továbbra sem érinti azokat, akik jogosultak a 480 forintos, kedvezményes áron történő tankolásra.

Ám akik nem, azoknak szerdától 674,9 forintot kell majd fizetniük a 95-ös benzin literjéért, a gázolaj pedig 760 forintba kerül literenként a benzinkutakon – derül ki az atv.hu beszámolójából.

A holtankoljak.hu információi alapján úgy tűnik, hogy péntektől sem lesz jobb a helyzet, mivel a Brent típusú olaj ára is emelkedni kezdett, így a benzin beszerzési ára bruttó 7 forinttal, a gázolajé pedig bruttó 16 forinttal növekszik, vagyis a 95-ös benzin 681,9 forintba kerül majd, a gázolaj pedig 776,9 forintba literenként.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.