Dollár
395,07 Ft
Euró
417,98 Ft
Font
484,85 Ft
Bitcoin
17,192 $

Az eddig is drága magánrendelések tovább drágulnak

TÉMÁK:
#áremelés
Fotó: Unsplash/Online Marketing
Gazdaság
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A magánegészségügyi szolgáltatók is küzdenek az emelkedő költségek ellen, ezt pedig többek között a biztosítási díjak emelésével próbálják elérni.

Az Mfor riportjából derült ki, hogy a következő hónapokban a magánegészségügyi szolgáltatók is várhatóan árakat fognak emelni a növekvő energiaköltségek miatt: a Doktor24 például bérelt ingatlanokban működik, a bérleti díjakat pedig többnyire euróban fizetik, ami szintén növeli a kiadásokat a gyenge forint miatt.

Soron kívül Korlátlan internettel lepi meg ügyfeleit a Telekom

Az importált orvosi anyagok, eszközök, műszerek és protézisek beszerzési költségei is növekedtek, ennek okán pedig a beszállítók versenyeztetésével próbálnak kedvezőbb árakat elérni, vagy azonos minőségű helyettesítő termékeket beszerezni.

Amennyiben pedig szükséges, úgy átgondolják a biztosítókkal való újratárgyalást a feltételek kapcsán, de át is ütemezhetik bizonyos infrastrukturális fejlesztéseiket.

A Swiss Clinic rezsiköltségei havi 22,5 millió forint környékén mozognak, és ebbe nem is az összes telephely tartozik bele: Dr. Kirschner András, a Swiss Clinic ügyvezető igazgatója szerint ez a profit jelentős részét viszi el a béremeléssel együtt, a csapat megtartása érdekében pedig megpróbálnak profit nélkül működni a következő években.