A Dortmund legújabb terve Haaland megtartására

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. november 25. - 10:04

A német csapat nem adja fel, mindenképpen megtartaná a norvég csillagát, ami nem lesz egyszerű.

Hatalmas üzletet csinált a fiatal csatárral a Dortmund, szinte aprópénzért vásárolták meg a játékjogait, sokszorosát éri annak. Mivel ipari mennyiségben termeli a gólokat, szinte minden top-csapat szívesen leigazolná.

Kisebb csoda, hogy idén nyáron nem szerződött el, a Chelsea is készen állt arra, hogy leszerződtesse, és hatalmas pénzt fizessen érte. Végül nem jártak sikerrel, ami miatt Lukaku lett a befutó, így a belga visszatérhetett Angliába.

A MARCA beszámolója szerint a Dortmund olyannyira komolyan gondolja Haaland megtartását, hogy készek majdnem megduplázni a fizetését. Jelenleg évi 9 millió eurót keres, ami messze elmarad attól, mint amit például Neymar, Mbappé, vagy a többi hasonlóan nagy sztár keres.

A német Sky úgy értesült, hogy a klub 16-18 millió euróra tornászná fel ezt az összeget, hogy Haaland velük maradjon. Úgy tudni, hogy a norvég 2022 nyarán már 75 millió euróért leigazolhatóvá válik, és ez még mindig egy kis összeg érte.

Csak úgy repkednek a nagy nevek a Manchester United kispadja körül, itt a következő

A 21 éves sztár ebben a szezonban a 10 meccsén 13 gólt és 8 gólpasszt osztott ki, ami megint csak azt mutatja, hogy kivételes képességekkel rendelkezik. Főként a Real Madriddal hozták szóba, de a Manchester United is azt tervezi, hogy csillagászati fizetést ajánl neki.