Clouds
21 Budapest
Dollár
354,04 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
438,45 Ft
Bitcoin
23,724 $

Donyecki kormányzó: több mint 500 civil maradt Szoledarban, miközben dúl a harc

TÉMÁK:
#civilek
Fotó: Füst száll a magasba a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szoledarban, ahol heves összecsapások zajlanak az ukrán és az orosz erők között 2023. január 8-án. MTI/AP/Roman Chop
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Állítása szerint jelenleg 523 ember tartózkodik a városban, akik többsége 50 év feletti, emellett nem érkezett információ arról, hogy gyerekek is lennének köztük.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója arról tett jelentést, miszerint több mint 500 civil maradt Szoledarban, miközben az orosz és ukrán erők továbbra is heves harcot folytatnak a város feletti ellenőrzés átvételéért.

Soron kívül Észak-Korea megint súlyosan megfenyegette az USA-t

Nyilatkozata csütörtök reggel, az ukrán televízióban hangzott el, majd kiemelte, legjobb tudomásuk szerint jelenleg 523 ember tartózkodik Szoledarban, akik többsége 50 év feletti, emellett nem érkezett információ arról, hogy gyerekek is lennének köztük.

„Mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsünk kimenekíteni a civileket, ám az evakuálás egyszerűen irreálisnak tűnik ebben a helyzetben”

– mondta.

A kormányzó szerint akkor fogják folytatni a kimenekítést, amikor már biztosan tudják, hogy a város közvetlen közelébe lehet jutni a speciális szállítóeszközökkel, illetve azokkal meg is lehet valósítani a civilek evakuálását – írta a CNN.

Az Euronews beszámolója alapján a brit védelmi minisztérium korábban arról számolt be, miszerint Szoledar közel áll ahhoz, hogy Moszkvához kerüljön, ám az valószínűtlennek tűnik, hogy ezután Bahmutot is könnyűszerrel elfoglalhatnák, mégpedig Kijev „stabil védelmi vonalai miatt”.