Dollár
431,75 Ft
Euró
419,22 Ft
Font
467,61 Ft
Bitcoin
19,411 $

Öt civil halt meg Donyeck megyében az újabb orosz támadásokat követően

Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” fegyveresei felmérik az okozott kárt egy donyecki iskolaépületben 2022. május 30-án, miután a helyi hatóságok közlése szerint az ukrán hadsereg nehézfegyverekkel lõtte Donyeck városát. Csapások érték a városközpontot és négy közoktatási intézményt. A támadásban legkevesebb három ember, köztük egy gyermek életét vesztette, huszonegyen megsérültek. MTI/EPA/Alessandro Guerra
not image

Nagy Noel

2022. szeptember 23. - 05:27

Donyeck megye továbbra is az orosz-ukrán háború egyik legsúlyosabban érintett megyéje, ahol napi szinten halnak meg civilek a harcokban.

Pavlo Kirilenko, Donyeck megye kormányzója bejelentette, hogy a szerdai nap folyamán újabb öt civil vesztette életét az orosz támadások eredményeként – idézte az Ukrajinszka Pravda.

Soron kívül Kreml: Oroszország pénteken hivatalosan is annektálja a megszállt ukrán területeket

Kirilenko bejelentése szerint két ember vesztette életét Kurakhove településén, valamint további 1-1-1 civil hunyt el Bahmutban, Avgyivkában és Karlivkában, további 12 civil pedig megsebesült.

A megszállás alatt lévő településeken, mint Mariupol és Volnovakha, nem lehet meghatározni, hogy mennyien hunyhattak el, nem lehet pontos adatok szerezni ezen településekről.

Vlagyimir Putyin a szerdai nap folyamán kétségbeesett beszédet tartott, amelyben egyebek mellett ismét atomfegyverrel fenyegetőzött.

Ezen felül elrendelte a részleges mozgósítást, amelynek keretében a tartalékosokat és a veteránokat behívta a hadseregbe.

Jól mutatja, mennyire nem akarnak az oroszok háborúzni, hogy ennek hatására tömeges tüntetések törtek ki az országban, valamint több ezer menekülőre fogta.