Dollár
382,74 Ft
Euró
392,32 Ft
Font
463,75 Ft
Bitcoin
24,853 $

Helyzetjelentés Donyeckből: relatív csend uralkodik, Mariupol továbbra is ostrom alatt

Orosz katona egy lerombolt áruház romjait nézi a Donyeck megye déli részén fekvõ Volnovahában 2022. március 26-án. Az orosz csapatok által blokád alá vont kisváros lakóépületeinek 85 százaléka megsemmisült a harcokban. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szergej Ilnyickij
not image

Nagy Noel

2022. május 17. - 09:54

Oroszország inváziójának második fázisa elsősorban a részben a szakadárok kezében lévő Donyec-medencére fókuszál.

Az ukrán vezérkar pedig egy hétfői Facebook-posztjában számolt be arról, hogy a megszálló csapatok offenzív hadműveleteit elsősorban a Donyeck megyei térségre fókuszálnak jelenleg – írja a The New Voice of Ukraine.

Soron kívül Eljött a nap, újra jár a 3-as metró a déli szakaszon

Az ukrán hadsereg észlelte, hogy a megszálló csapatok a teljes fegyverarzenáljukat elkezdték bevetni annak érdekében, hogy megpróbálják az ukrán pozíciókat elpusztítani. Ez elsősorban Liman, Bahmut és Kurakhove települései körüli területekre fókuszál.

Mint írják, Avgyijivka városa környékén az oroszok visszavonult fújtak a korábban elfoglalt pozícióikból a sikeres ukrán támadás után. Szjevjerodonyeck, Novopavlivka és Szlavjanszk környékén nem voltak aktív támadások, ott nehéztüzérséggel támadtak az ukrán csapatokra.

Mariupolban továbbra is hatalmas a probléma, ugyanis nagy hatótávú nehéztüzérséggel és légicsapásokkal folyamatosan a várost. Itt úgy tűnik, tényleg eltökélt célja az oroszoknak, hogy megsemmisítsék a város egészét.

Az ukrán vezérkar szerint az orosz haderők elsődleges célja, hogy az Azovsztal acélmű maradék egységeinek elpusztítása és elfoglalása. Egyelőre ez még nem járt sikerrel, de az acélmű is egyre nehezebben tartja magát.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.