Dollár
395,11 Ft
Euró
408,84 Ft
Font
475,60 Ft
Bitcoin
16,207 $

Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Fotó: Orosz férfiak érkeznek a georgiai Verhnij Larsz határátkelõhöz 2022. szeptember 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háború miatt szeptember 21-én elrendelte a tartalékosok részleges mozgósítását, amely az elsõ ilyen döntés a második világháború óta. Az orosz vezetés szerint a sorozás mintegy 300 ezer tartalékost érint. Putyin szeptember 24-én aláírta továbbá a mozgósítás, hadiállapot, harci cselekmények vagy fegyveres konfliktus alatt elkövetett bûncselekmények büntetését megszigorító törvénymódosítás-csomagot. MTI/AP/Zurab Cercvadze
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 29. - 15:57

Finnország úgy döntött, nem fogadják be azokat az oroszokat sem, akik menekülnek az országból, miután Vlagyimir Putyin bejelentette a mozgósítást. 

Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt hét szerdán jelentette be, hogy aláírta azt a rendeletet, amely értelmében Oroszországban részleges mozgósítást rendeltek el.

Soron kívül Menczer 10 pontban üzent Gyurcsánynak: ez a legnagyobb különbség Orbán és közte

Az orosz fiatalok egy kisebb részének ez nem igazán tetszett, ezért úgy döntöttek, hogy amint lehet, elhagyják az országot. Több ország erre gondolkodóba esett, hogy mégis mi legyen velük, befogadják-e őket vagy nem, és Finnország most közölte, hogy ők nem kérnek belőlük. 

The Guardian arról ír, hogy a finn kormány bejelentette, hogy péntek éjféltől lezárja a határait az orosz turisták előtt. A lépés várhatóan a határokon átnyúló forgalom jelentős visszaeséséhez vezet – mondta a finn külügyminiszter, Pekka Haavisto. 

A családi látogatások, valamint a munkavállalás és a tanulmányok céljából történő beutazás továbbra is engedélyezett lesz – tette hozzá.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.