Sokk: a PSG egyik legnagyobb igazolása máris távozik?

Az olasz válogatott tagjai a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntõjének Olaszország-Anglia mérkõzése elõtt a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én, elsõ sor b-j: Giovanni Di Lorenzo, Nicolo Barella, Marco Verratti, Lorenzo Insigne és Jorginho; hátsó sor b-j: Giorgio Chiellini csapatkapitány, Emerson, Federico Chiesa, Ciro Immobile, Gianluigi Donnarumma kapus és Leonardo Bonucci. MTI/EPA Pool/Facundo Arrizabalaga
not image

Nagy Noel

2021. szeptember 11. - 16:37

Érdekes információk láttak napvilágot az olasz sajtóban a Paris Saint-Germain egyik nyári igazolásáról, aki eddig nem igazán találja a helyét.

Nagy reményekkel érkezett a PSG csapatához Gianluigi Donnarumma, aki ezen a nyáron hagyta el drámai körülmények között az AC Milant, amely klub már 17 évesen lehetőséget adott neki. Az olasz hálóőr az EB játékosa lett, néhány nappal később pedig már be is jelentették az igazolását.

Igen ám, csak a párizsiaknak Keylor Navas is rendelkezésére áll, aki egészen parádés teljesítményt nyújtott eddig a csapatnál. Már Donnarumma leigazolásánál is felvetették a dilemmát, hogy vajon milyen felosztásban fognak játszani.

Donnarumma végül eddig a padot koptatta, Mauricio Pochettino nem tudott neki helyet találni a keretben. Az olasz kapus helyzete meglehetősen paradoxonszerű, kirobbanó formája ellenére ugyanis nem lehetett eddig neki helyet találni.

A Caicomercato beszámolója szerint pedig ez ahhoz is vezethet, hogy Donnarumma már a télen elkezdhet új klub után nézni, ugyanis folyamatosan játékidőt szeretne. Ehhez pedig van egy egyértelmű opció, amely már a nyáron is felmerült.

A Juventus ugyanis le szerette volna igazolni Donnarummát és állítólag az olasz válogatott kapus is hajlott volna az opcióra. Mino Raiola azonban az ügynöke, így minden klubnak fel kell kötnie a nadrágját, ha teljesíteni akarja a követeléseit.

Mint ahogyan az AC Milannak, úgy a Juventusnak sikerült ez, így Donnarumma a PSG-t választotta, a kevés játékperc azon meggyőzheti az olasz hálóőrt, hogy visszatérjen hazájába. Sokat segíthet ebben az is, hogy Szczesny körül kemény kritikák merültek fel.