Ilyen hamar véget érhet Donnarumma kalandja a PSG-nél?

Fotó: EPA/FILIP SINGER
Sport
not image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Már vannak is érdeklődők a sztárkapus iránt. 

Gianliugi Donnarumma a nyáron döntött úgy, hogy AC Milán-t a párizsiakra cseréli, miközben Európa-bajnokságot nyert az olasz válogatottal. Az olasz szurkolók jó néhány keresetlen szóval illették a kapust, ugyanis nem nagyon tudják elfogadni, hogy elhagyja azt a klubot, amelyben már nyolc éve sikerrel szerepel. 

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A Milan nem tudta vagy nem akarta teljesíteni a követeléseit, amelyek elsősorban pénzügyiek voltak, ezért a távozás útjára lépett. Miután úgy döntött, hogy Párizsba igazol, hamar nehézségekkel kellett szembe néznie, ugyanis meg kell harcolnia azért, hogy első számú kapus legyen, ez pedig, úgy tűnik, nem tetszik a 22 éves játékosnak. 

A PSG Costa-Rica-i kapusának, Keylor Navas-nak kulcsszerepe van abban, hogy Donnarumma kénytelen a kispadon tengetni a mérkőzések nagyobb részét, ugyanis a párizsiak bíznak Navas-ban, aki minőségi játékos, ráadásul sokkal tapasztaltabb is. 

A Fichajes.net ezért azt írja a Calciomercato értesüléseire hivatkozva, hogy a korábbi milanói játékos annyira nem érzi jól magát, hogy máris új lehetőség felé kacsingat, olyan felé, amely meg tudja neki adni a kellő lehetőséget ahhoz, hogy fontosnak érezze magát. Egy klub azonnal be is jelentkezett, az jelenleg hatalmas változtatásokon keresztül menő Manchester United. 

Bár igaz, hogy De Gea jó formában van, az olaszoknál a fiatalság lenne a kulcs a szerződtetésében. David De Gea már jócskán elmúlt 30 éves, bár ez egy kapus esetében nem nagy hátrány, Gianluigi Donnarumma már 22 évesen rendelkezik azzal a kvalitással, hogy bármelyik nagy klub kapujában sikerrel vegye az akadályokat.