Hiába a világ egyik legjobb kapusa, mégsem játszatja a PSG

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2021. szeptember 24. - 16:47

Donnarumma elégedetlen a PSG-nél betöltött tartalék szerepkörrel.

Gianluigi Donnarumma a hírek szerint elégedetlen a Paris Saint-Germainnél betöltött szerepe miatt, amit eddig ebben a szezonban játszott, miután a nyáron szabadügynökként a Parc des Princes-be költözött.

A PSG eddigi kilenc vitatott mérkőzéséből mindössze két alkalommal állt pályára az olasz válogatott játékos, a Clermont Foot és a Lyon ellen a Ligue 1-ben. Az Il Corriere della Sera szerint ügynöke, Mino Raiola már több forgatókönyvet is fontolgat ügyfele jövőjét illetően arra az esetre, ha Donnarumma a szezon végéig nem kap több lehetőséget, és nem zárható ki a Juventushoz való költözés sem jövő nyáron.

“A döntés, amikor választunk, a tulajdonságoktól függ. A két kapus kiemelkedően jól teljesít, még a napi edzéseken is. Nagyon nehéz a választás, de jó hallani, hogy Navas és Donnarumma is kezdő lehet”

– mondta nemrég Mauricio Pochettino, a PSG edzője.

Közben az Il Corriere elárulta, hogy a Costa Rica-i lövő kapust támogatja a PSG dél-amerikai klikkje, amelyet Angel Di Maria, Leandro Paredes, Marquinhos, Neymar és Lionel Messi alkot.

Donnarumma tisztában volt azzal, hogy lesz verseny az 1-es mezért, de nem számított a mostani helyzetre, különösen azután, hogy az Euro 2020-as tornán a torna játékosának választották. A Marca szerint az olasz várhatóan a szombati, Montpellier elleni Ligue 1-es mérkőzésen már pályára léphet, mivel Keylor nem vett részt a pénteki edzésen.