Donnarumma máris távozhat a PSG-től, óriási blama lehet ebből

Fotó: Unsplash
not image

Hujber Dávid

2021. október 23. - 08:02

Sokan nem értik, hogy a PSG miért igazolta le a világ egyik legjobb kapusát, amikor továbbra sem kezdőként számít rá.

A PSG számtalan olyan játékosra csapott le az elmúlt években, akik ingyen igazolhatóak voltak a szerződésük lejárta miatt. Ezen a nyáron Messi, Ramos és Donnarumma is így kerülhetett Párizsba, de közülük csak az argentin játszik rendszeresen.

Ramos nagyon régóta sérült, eddig egy mérkőzése sem volt a PSG színeiben, noha már hónapok óta tagja a keretnek, addig Donnarumma nagyon ritkán kap lehetőséget. Úgy tűnik, hogy Pochettino továbbra sem tudott dönteni az Európa-bajnokságot nyert fiatal sztár és Keylor Navas között.

A veterán hálóőr az első számú kapus, ami miatt Donnarumma nagyon hamar elhagyhatja Párizst. Érthető lenne a döntése, mert normál esetben mindenki arra számított, hogy ő veszi át Navas helyét, még akkor is, ha a costa ricai remek formában véd és az egyik legjobb a posztján,

Navas eddig összesen hat mérkőzésen kapott lehetőséget a Ligue 1-ben, amelyek közül kettőt kapott gól nélkül hozott lett. A Bajnokok Ligájában szintén meggyőzőnek tűnt, a védelem egyik nagy vezére.

Donnarumma a francia bajnokságban négyszer lépett pályára, addig a Bajnokok Ligájában csak egyszer. A MARCA szerint ez odáig vezethet, hogy az olasz hamarosan távozhat, és a Calciomercato.com úgy tudja, hogy Mino Raiola, a sztárkapus ügynöke azt szeretné, ha a pártfogoltja máshol védene.

Raiola egy hónappal ezelőtt a RAI Sportnak úgy nyilatkozott, hogy Donnarumma és Navas között nincs harc a PSG-nél, és az olasz játszani fog. Amennyiben ez a szezon végéig nem valósul meg, az olasz kapus minden bizonnyal tovább fog állni, de talán csak kölcsönben, és amikor a közel 35 éves Navas kiöregszik, visszatérhet.