Dollár
388,46 Ft
Euró
409,30 Ft
Font
476,98 Ft
Bitcoin
16,971 $

Donáth Gyurcsánynak: aki tagadja az igazságot, az sosem lesz képes jobban működő országot építeni

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. szeptember 28. - 12:50

A Momentum politikusa is reagált Gyurcsány Ferenc partizános interjújára, ahol a DK elnöke eltolta magától az ellenzéki vereség miatti felelősséget. 

Gyurcsány Ferenc kedd este Gulyás Márton vendége volt a Partizánban, ahol arról beszélt, hogy azért nem álltak oda Márki-Zay Péter mögé a választás estéjén, mert nem ők vesztettek, hanem a jelölt. 

Soron kívül Orbán: akik háborúpártiak, azok mindig újabb szankciókat követelnek

Gyurcsány szavaira Donáth Anna, a Momentum politikusa is reagált, aki szerint ha a siker közös lett volna, akkor a kudarcnak is annak kellett volna lennie. 

„Április 3-án az ellenzéki összefogásra bő egymillióval kevesebben szavaztak, mint a kormánypártokra. Az ellenzéki összefogás minden pártja részt vett a választási kampányban, ezért mindannyian felelősek vagyunk az eredményekért.

Ahogy a siker közös lett volna, úgy a kudarcban is osztozunk. Ha valaki úgy dönt, csapatban játszik, ne mutogasson utólag a másikra.

Egy ország irányítása mindig csapatjáték. Aki valaha kormányzást tervez, annak tudnia kell csapatban játszani, és vállalni annak közös felelősségét. A felelősség hárítását meg kell hagynunk a kormánypártoknak.

Sokszor elmondtam már, és még sokszor el fogom: aki tagadja az igazságot, az sosem lesz képes a mostaninál jobban működő országot építeni. Hiszen pont azért tartunk itt, mert az elmúlt évtizedekben annyi minden hazugságra épült körülöttünk.

Csak az igazat. Ez az út áll előttünk, minden más a semmibe vezet” – írta Donáth.