Dollár
432,25 Ft
Euró
423,13 Ft
Font
481,05 Ft
Bitcoin
19,681 $

Donáth Anna szerint senki ne készüljünk jövő héten kormányváltásra

Fotó: Donáth Anna, a Momentum elnöke, a párt európai parlamenti képviselője leadja szavazatát az országgyűlési választáson és gyermekvédelmi népszavazáson a XI. kerületi Kelenvölgyi Általános Iskolában kialakított szavazókörben 2022. április 3-án. MTI/Demecs Zsolt
not image

Takács Petra

2022. augusztus 17. - 12:46

A Momentum és a Renew Europe EP-képviselője szerint még csak a jövő hónapban sem lesz kormányváltás, és aki ennek az ellenkezőjét sugallja, az hamis reményekkel hiteget.

Miközben Gyurcsány Ferenc megállás nélkül arról beszél, hogy „készül”, a Fidesz helye továbbra is stabil, a súlyos globális problémák ellenére is. Sokan vannak, akik hallani sem akarnak arról, hogy Gyurcsány újra hatalomhoz jusson, azok közül is, akik alapesetben kormányváltást akarnak.

Egyre többször hallani erről, de például Donáth Anna szerint egyáltalán nem reális az, hogy hamarosan kormányváltásra kerüljön sor. Nem látja mindezt maga előtt, és szerinte azok, akik ezt sugallják, azok hamis reményekkel hitegetnek.

„Ne készüljünk jövő héten kormányváltásra! Mert nem lesz. És a jövő hónapban sem. Aki ezt sugallja és erre készül, az nem őszinte az emberekkel, és hamis reményekkel hitegeti őket.” – emelte ki a politikusnő a Facebook oldalán.

„De ami még ennél is rosszabb: aki politikusként arra készül és arra célozgat, hogy a kormány majd heteken, vagy akár néhány hónapon belül megbukik, az az ellenzéki oldal legfontosabb munkáját akarja megspórolni.”

Donáth kiemelte, nem a kormány idő előtt bukására kell készülni, hanem azon dolgozniuk. Ahogyan ő fogalmazott, kitartóan és elmélyülten kell ezen tevékenykedniük, miközben a munka nem egyenlő a kormány szidalmazásával, valamint a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.

Nem a kormány idő előtti bukására kell készülni, hanem dolgozni. Kitartóan és elmélyülten. A munka pedig nem egyenlő a kormány szidalmazásával, és a választók várakozásainak alaptalan gerjesztésével.

„Az ellenzék dolga egyrészt szellemi munka: világosan meg kell fogalmaznunk, mit gondolunk a világról, és benne Magyarországról. Részletesen ki kell dolgoznunk, milyen alternatív és a jelenleginél vonzóbb ajánlatunk van az ország jövőjéről a magyar emberek számára.”

„Az ellenzék másik dolga pedig önmaga megszervezése és megerősítése. Széttöredezettség helyett rendezett, együttműködő és hatékony erővé kell épülnünk, amely képes összefogni és képviselni a jobb életben reménykedő emberek akaratát Magyarországon.”

„Mindkét feladat nehéz: sok munkát, szellemi és fizikai erőfeszítést igényel. És nem kevés időt, amit nem lehet megspórolni és nagyotmondással helyettesíteni. Ezért ahelyett, hogy a csodát várnánk, és a holnaputáni kormányváltásra készülnénk, azt javaslom mindannyiunknak itt, az ellenzéki oldalon: dolgozzunk az ellenzék szellemi megújításán. Van munka bőven.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.