Dollár
392,70 Ft
Euró
406,14 Ft
Font
470,24 Ft
Bitcoin
16,849 $

Donáth Anna 12+1 „fontos igazságot” gyűjtött össze a más politizáláshoz 

Fotó: MTI/Demecs Zsolt
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. november 24. - 23:29

A Momentum politikusa úgy véli, hogy „abba kell hagyni az alaptalan ígérgetéseket, a pillanatot uralni akaró nagyotmondásokat. Abba kell hagyni a hazudozást, a csúsztatásokat, az illúziókkal etetést és a valódi problémák szőnyeg alá söprését”. 

Donáth Anna a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyben arról, hogy neki kell állniuk máshogy politizálni, és „el kell végre kezdeni beszélni az igazságról. Arról, hogy melyek ennek az országnak a legfontosabb problémái. Arról, hogy miért nem lehet ezeket egy csapásra megoldani, és miért kell ezért mihamarabb nekikezdeni”. 

Soron kívül Medvegyev szerint a NATO Patriot-rendszerei is célpontokká válhatnak Ukrajnában

Véleménye szerint „30 éve tévúton járunk, a 10, 20, 30 évvel ezelőtt hozott rossz döntéseknek pedig ma isszuk a levét”, de „az igazságokat akkor is ki kell mondanunk, ha talán fájdalmas velük szembesülni”. 

Donáth Anna megosztotta az ő 12+1 igazságát 

A Momentum képviselője aztán egy linket is mellékelt, amelyben az a 12+1 fontos igazság szerepel, amelynek kapcsán arra kér mindenkit, hogy értékelje őket, és mondja el a véleményét. 

A párt honlapján megtalálhatók ezek a felvetések, ráadásul még egy értékelő-csillagozó rendszert is kialakítottak, hogy könnyebb legyen az embereknek elmondani a véleményüket, ugyanis így osztályozhatják a következő állításokat 1-5-ig terjedő skálán: 

 • 1. Nem a jövő héten fogjuk leváltani a kormányt, aki ilyet sugall, hazudik a választóinak. A kormányváltáshoz kitartó munkára van szükség: meg kell újítanunk az ellenzéket, és fel kell ráznunk a társadalmat az apátiából. Csak így lehet esélyünk 2026-ban, a következő választáson.
 • 2. Kevesebb pártra van szükség az ellenzéki oldalon.
 • 3. Egy minden ellenzéki érzelmű ember által elfogadott vezető nélkül soha nem fogja leváltani az ellenzék a kormányt.
 • 4. Magyarországnak önellátóvá kell válnia víz-, élelmiszer és áramtermelés terén.
 • 5. Illúzió azt gondolni, hogy a szükséges és indokolt pedagógusbér-emelés önmagában megoldaná az oktatás összes problémáját.
 • 6. Az elmúlt 12 év kormányzati eredményei túlnyomórészt az EU-s pénzeknek köszönhetők.
 • 7. A mostani technológiai szinten átmenetileg szükségünk van az atomenergiára addig, amíg teljesen átállunk a megújuló energiatermelésre.
 • 8. A klímaváltozás elleni harc költségeit nem a lakosságnak, hanem az óriásszennyezőknek kell viselnie.
 • 9. Az EU nem fogja leváltani a magyar kormányt. Ez nekünk, magyaroknak a feladatunk.
 • 10. Magyarországnak nem érdeke a kelet-nyugati hintapolitika. A világos magyar érdek az, hogy a nyugati szövetségi rendszer tagjai maradjunk.
 • 11. Nem másolhatjuk kritika nélkül a nyugati országok modelljeit. Tanuljunk belőlük, és saját problémáinkra alkossunk saját megoldásokat.
 • 12. Az emberhez méltó élethez legalább olyan fontos a szabadság, mint az anyagi biztonság.
 • 12+1. Közös ügyeinket csak akkor tudjuk megoldani, ha őszintén tudunk beszélni a kihívásainkról. Aki illúziókkal eteti az embereket: hazudik. De nem lehet egy egész nemzet átverésével kormányozni egy országot, mert az előbb-utóbb mindenképpen összeomláshoz vezet. Tartós jólétet csak az igazság kimondásával és őszinte politikával teremthetünk Magyarországon.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.