Dollár
431,79 Ft
Euró
423,20 Ft
Font
482,09 Ft
Bitcoin
19,433 $

Donald Trump tömeges bojkottra szólított fel a republikánusok választási törvényeit bíráló cégek ellen

not image

Kolláth Benjámin

2021. április 8. - 00:18

A volt elnök, Donald Trump szombaton szólította fel a republikánusokat és a konzervatívokat, hogy bojkottáljanak egyes cégeket, melyek belekötöttek a választási törvénybe.

Egy szombaton kiadott közleményben Donald Trump azzal vádolta a demokratákat a The Hill beszámolója szerint, hogy piszkos játékot űznek és bojkottálnak minden olyan céget, ami bármilyen módon megsérti őket.

Soron kívül Csalafinta patkány miatt maradt áram nélkül több mint 1500 ember

„A radikális baloldali demokraták évekig piszkosan játszottak azáltal, hogy bojkottáltak minden terméket olyan cégektől, amik valahogyan megsértették őket. Most a szent választásaink ellen indult be a ’woke cancel culture’” – áll a Save America alapítványon keresztül nyilvánosságra hozott szövegben.

Ezután azt mondta a republikánusoknak és a konzervatívoknak, hogy támadjanak vissza, mondván „mi többen vagyunk, mint ők”, és arra szólította fel őket, hogy bojkottáljanak egyes cégeket, mint a Coca-Colát, a UPS-t, vagy a nemzeti baseball-bajnokságot.

A cégek bűne az volt, hogy elítélték Georgia állam új választási törvényét, amelyet több államban is előterjesztettek a konzervatívok. A szabály többek között korlátozza a levélszavazást és megtiltja, hogy ételt, vagy vizet osszanak civilek a szavazóhelyiségek 45 méteres körzetében.

A demokraták és mások szerint ez a törvény a szavazati jogot korlátozza, elsősorban a kisebbségi körzetekben és egyetértett velük több nagyobb cég is. Az MLB, a nemzeti baseball-liga például el is vitte Georgiából az idény legjobb teljesítményét nyújtó játékosait felvonultató All-Star gálát.

Georgia volt azon csatatérállamok egyike, amelyet az új elnök, Joe Biden tavaly megnyert Trump ellen. Demokrata elnökjelöltnek 1992 óta nem sikerült győznie itt.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.