Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Donald Trump visszakapta a Facebook és az Instagram fiókját

Fotó: Donald Trump volt amerikai elnök az America First Policy Intézet America First Agenda Summit című rendezvényén Washingtonban 2022. július 26-án. Trump most először szerepelt a nyilvánosság előtt az amerikai fővárosban azóta, hogy távozott hivatalából. MTI/EPA/Shawn Thew
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Meta úgy döntött, hogy Donald Trump volt amerikai elnök visszakaphatja a korábban blokkolt fiókjait, de egyúttal figyelmeztették is.

Donald Trump hatalmas tömegeket ért el a közösségi médián keresztül, majd bizonyos okokra hivatkozva blokkolták a hozzáféréseit. Hatalmas botrány lett az ügyből, amivel a volt amerikai elnök sokat vesztett.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

A szimpatizánsai mélységesen felháborodtak, most azonban úgy tűnik, újra posztolhat az USA egykori vezetője. A Meta megerősítette, visszaállította Trump Facebook és Instagram fiókját, megkapja a szükséges hozzáféréséket.

A Meta szóvivője erősítette meg hírt, így két év után Trump visszatérhet. A fiókokat a január 6-án történt halálos capitolumi zavargásokat követően függesztették fel két évre, ami időközben letelt, és a volt elnök visszatérhet.

A Meta figyelmeztette Trumpot, miszerint egy hónaptól két évig terjedő felfüggesztést kaphat a platformon, ha ismét megsérti a tartalmai irányelveket. Januárban 23 millió követője volt az Instagramon, addig a Facebookon 34 millióan követték – írja a New York Post.