Donald Trump egy saját platformmal térne vissza a közösségi médiába

Fotó: Flickr/Gage Skidmore
Külföld
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Trump szóvivője vasárnapi interjújában osztotta meg a hírt, miszerint a volt elnök egy saját platformmal kíván visszatérni a közösségi médiába.

Jason Miller tanácsadó és Trump 2020-as kampányának szóvivője a Fox „MediaBuzz” című műsorában elmondta, hogy Trump „valószínűleg körülbelül két vagy három hónap múlva tér vissza a közösségi médiába”. Hozzátette, Trump a „saját platformjával” tér vissza, amely „több tízmillió” új felhasználót vonz majd és „teljesen újraírja a játékszabályokat”.

Soron kívül Itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

Miller úgy fogalmazott, ez lesz a legfelkapottabb platform a közösségi médiában, teljes mértékben újradefiniálja majd a médiát és mindenki arra lesz kíváncsi, hogy mit csinál éppen Trump. Miller elmondása szerint számos vállalat kereste már meg az ügyben, és jelenleg is folynak a tárgyalások az új platform indulásáról.

A tanácsadó szerint ez egy olyan forradalmi oldal lesz, mely több millió embert, mi több tízmilliókat fog vonzani, akik árgus szemmel követik majd a volt elnök életét. Ez a lépés egyértelműen egy válasz arra, hogy Trumpot kitiltották minden jelentős közösségi média platformról megnyilvánulásai miatt, miután arra uszította követőit, hogy vonuljanak ki a Capitoliumhoz, mely végül katasztrófába torkollott.

Ahogy arról a CNN is beszámolt, Trump Twitter-tiltását követően Jared Kushner, a volt elnök veje és vezető tanácsadója lépett közbe, amikor más tanácsadók megkísérelték Trumpot olyan szélsőséges közösségi média platformokra juttatni, mint a Parler és Gab.