Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Órákon át kérdezte a vádesküdtszék Donald Trump volt ügyvédjét

Fotó: Rudy Giuliani, Donald Trump korábbi amerikai elnök személyi ügyvédje az atlantai Fulton Megyei Bíróságra érkezik 2022. augusztus 17-én. Giulianit egy különleges nagyesküdtszék hallgatja meg, amely azt vizsgálja, megpróbálták-e törvénytelen eszközökkel megváltoztatni a 2020-as amerikai elnökválsztás georgiai eredményét Trump és segítői. MTI/EPA/Dustin Chambers
not image

Takács Petra

2022. augusztus 18. - 06:51

A 2020-as választások utáni eseményeket vizsgáló vádesküdtszék órákon át kérdezte a volt amerikai elnök korábbi ügyvédjét.

A vádesküdtszék zárt ajtók mögött hallgatta meg Rudy Giulianit, Donald Trump volt amerikai elnök egykori ügyvédjét, New York volt polgármesterét a 2020-as választások utáni eseményeket vizsgáló eljárásban szerdán.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

Rudy Giuliani szerda reggel érkezett az Atlantában, Georgia állam fővárosában működő 23 tagú testület ülésére, és helyi idő szerint délután 3 órakor távozott a bíróság épületéből a zárt ajtók mögött zajló meghallgatás végén.

Ügyvédje újságírók előtt közölte, hogy tartják magukat a szabályhoz, hogy a vádesküdtszék ülésén elhangzottak titok tárgyát képezik. Bob Costello annyit mondott, hogy a meghallgatás “kétségtelenül jól ment”, mindenki nagyon szakszerű volt, és udvarias.

Meg nem erősített sajtóértesülések szerint Rudy Giulianival a testület közölte, hogy a “nyomozás alanyaként tekint rá”. Ugyanez a testület beidézte Graham Lindsey republikánus szenátort is, Donald Trump közeli szövetségesét, akit szintén meg akar hallgatni a 2020 novemberében történtekről. Lindsey mentességére hivatkozva visszautasította az idézést, amit a múlt héten elutasított a bíróság, és kötelezte a vallomástételre.

Az Atlantában ülésező vádesküdtszék egy kerületi ügyész, Fani Willis kezdeményezésére alakult és azt vizsgálja, hogy történt-e törvénysértés Georgia államban a 2020 novemberi elnökválasztás után, amikor Donald Trump a választás szoros eredményének megváltoztatását próbálta elérni Georgia államban.

(MTI)