Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Dömötör Gyurcsánynak: „Kicsivel kevesebb gumilövedék és több csend jobb lett volna”

Fotó: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Határtalanul a Magyar Fiatalokért Egyesület konferenciájának megnyitóján az Aranytíz Kultúrházban 2022. október 21-én. MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Dömötör Csabánál is kiverte a biztosítékot Gyurcsány Ferenc 1956-os beszéde, és ennek kapcsán most üzent is a közösségi médián keresztül.

Gyurcsány Ferenc is megragadta a lehetőséget, hogy beszédet mondjon október 23-án, Magyarország történetének egyik legfontosabb napján. A politikusok sorra váltották egymást, sok beszédet hallhattunk.

Soron kívül Két év alatt 27%-kal lett drágább a kötelező biztosítás

A volt miniszterelnök, aki még mindig ott van a politikai elitben, és nem adja fel, ugyancsak mondott pár szót. Kemény szavakat is intézett a kormányhoz, miközben sokan továbbra is felemlegetik neki a 2006-os évet.

Ez már olyasvalami, amit soha nem fognak elfelejteni az emberek, és azok sincsenek kevesen, akik nem bocsátanak meg. Gyurcsány továbbra is azon dolgozik, hogy a DK kerüljön a kormány élére, és hisznek abban, hogy mindez sikerülhet.

Dobrev Klárát látja a miniszterelnöki székben, míg mások azt mondják, hogy ebben az esetben is Gyurcsány irányítana. A Fidesznél pedig nem tartják reálisnak az, hogy az egykori miniszterelnök újra a hatalom közelébe kerüljön.

Dömötör Csabának sem tetszett az a mondat, amit Gyurcsány fogalmazott meg, aki szerinte a kormány méltatlan 1956 szelleméhez. Nem kellett sok neki ehhez, és egy rövid, de annál erősebb választ adott erre.

„A mondat, amit nem láttunk jönni: Gyurcsány szerint a kormány méltatlan 1956 szelleméhez. Kicsivel kevesebb gumilövedék és több csend jobb lett volna. Egy dolgot remélek csak: azt, hogy legalább nem az elkobzott villában szaladt meg a tolla.” – írta a posztjában a Fidesz országgyűlési képviselője.