Clouds
21 Budapest
Dollár
367,09 Ft
Euró
392,70 Ft
Font
440,70 Ft
Bitcoin
22,972 $

Dollármilliók tűntek el Usain Bolt jamaicai számlájáról – hatósági vizsgálat indult

TÉMÁK:
#Csalás
Broadbeach, 2018. április 12. Az aktív sporttól visszavonult Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok jamaicai atléta, rövidtávfutó, a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója sajtóértekezletet tart a kelet-ausztráliai Broadbeachben 2018. április 12-én. Bolt a Gold Coaston zajló Nemzetközösségi Játékokra érkezett Ausztráliába. (MTI/EPA/Dean Lewins)
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Egy magán vagyonkezelő felelt a világhírű sprinter pénzéért, most csalás miatt vizsgálódnak ellenük.

A jamaicai pénzügyi hatóságok vizsgálatot indítottak a nyolcszoros olimpiai aranyérmes Usain Bolt befektetéseit kezelő vállalat ellen, miután a sprinter számlájáról dollármillióknak veszett nyoma.

Soron kívül Hosszú távú gázvásárlási megállapodást köt a kormány Azerbajdzsánnal

A Kingston fővárosában működő Stocks & Securities Ltd. magán vagyonkezelő céget “fokozott hatósági felügyelet” alá helyezték, amíg a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottsága lefolytatja a belső vizsgálatot.

A visszavonult sportoló menedzsere, Nugent Walker elmondta, hogy Bolt már több mint egy évtizede ügyfele a cégnek. Most a teljes portfólióját felülvizsgálják, hátha nyomokra bukkannak.

“Minden szüksége lépést megtettünk, hogy a végére járjunk a dolognak” – mondta Walker, aki szerint szerdán vették észre a több millió dolláros hiányt – számolt be róla az Al Jazeera.

Bolt 2017-ben vonult vissza, világhírnévre a 2008-as pekingi olimpián tett szert, amikor megnyerte a 100 és a 200 méteres sprintfutást, mindkét távon új világrekordot állítva fel. Bolt 2009-ben Berlinben elért 9,57 másodperces 100 méteres ideje továbbra is világcsúcs, és 200 méteren is ő tartja a leggyorsabb időt.