Dollár
394,92 Ft
Euró
416,92 Ft
Font
483,49 Ft
Bitcoin
17,257 $

Dobrev azt állítja, hogy óriási pofont szavaztak meg Orbán Viktornak az EU-ban

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége arról számolt be megszavaztak egy határozatot az EU-ban, ami elmondása szerint óriási pofon a magyar miniszterelnöknek.

Dobrev Klára továbbra is azon a véleményen van, hogy Magyarországnak csatlakoznia kell az Európai Ügyészséghez. Miközben a magyar kormány hosszú hónapok óta tárgyal az Európai Bizottsággal az uniós források kiutalásáról, az a hír járja, hogy 2023-ban elérhetővé válhatnak ezek a pénzek.

A magyar kormány mindent teljesített, amit kértek tőlük, de rendre új pontok bukkannak fel. Ettől függetlenül Magyarország nagyon közel áll ahhoz, hogy ezek a pénzek, vagy azoknak egy rész átutalásra kerüljenek.

„Győzelem a magyaroknak!” – írta Dobrev a csütörtöki posztjában, majd hozzátette, hogy elfogadtak egy határozatot. „Néhány perce hatalmas többséggel fogadtuk el azt az európai parlamenti határozatot, amely megakadályozza az orbáni korrupciót.”

Azt írja, hogy ez „óriási pofon Orbánnak”, és győzelem a magyaroknak. „Ami óriási pofon Orbánnak, győzelem a magyaroknak, mert sikerült megvédeni a magyaroknak járó uniós forrásokat.”

„Soha nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy az uniós pénzekből továbbra is Orbán oligarchái gazdagodjanak a magyarok kárára. Szerintünk csak az a garancia arra, hogy az uniós pénzeket valóban a magyar emberek, önkormányzatok, vállalkozások kapják meg, ha csatlakozunk az Európai Ügyészséghez.”