18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
388,95 Ft
Euró
409,84 Ft
Font
478,39 Ft
Bitcoin
16,994 $

Dobrev Klárát nem lepi már meg Orbán Viktor, eljuttatta a „Mein kampf-féle beszédet” az EU-nak

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke (b) és Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j) a miniszterelnök elõadása elõtt a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
not image

Fazekas Kiara Barbara

2022. július 25. - 11:33

Orbán Viktor megint hatalmas vihart kavart a Tusványoson elmondott beszédével.

Számíthattunk rá, hogy erős mondatokat fog mondani a miniszterelnök Tusnádfürdőn, és a beszédének volt egy olyan része, a migráció kapcsán, amelyről azóta sem a magyarországi, sem a nemzetközi baloldal nem tud, nem akar leszakadni.

Soron kívül Rákay Philip: „néhányunkat, a Hír TV alapítóit folyamatosan lehallgatták”

„Az internacionalista baloldalnak van egy csele, egy ideológiai cselvetése: az az állítás, az az állításuk, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. Ez egy történelmi és szemantikai szemfényvesztés, mert összekever különböző dolgokat. Ugyanis van az a világ, ahol az európai népek összekeverednek az Európán kívül érkezőkkel. Na, az kevert fajú világ” – mondta a kormányfő.

„És vagyunk mi, ahol Európán belül élő népek keverednek össze egymással: mozognak, munkát vállalnak, meg átköltöznek. Ezért például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke. És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni” – tette hozzá.

A magyarországi és az európai baloldal aztán azonnal a német nácikhoz kezdte hasonlítani Orbán Viktort, mondván, hogy ezen szavak és a nemzeti szocialisták fajelmélete között nem sok különbség van.

Gyurcsány Ferenc is megmondta a magáért, ő is a náci jelzőt használta, aztán Dobrev Klára is beállt a sorba, mondván, hogy „már meg sem lep, hogy Orbán micsoda kétszínű politikát folytat Brüsszellel”, ugyanis állítása szerint „az európai politikusoknak küldött tusványosi összefoglalójából most épp a fajelméleti fejtegetése maradt ki”.

„Gyáva és persze pontosan tudja, hogy egy ilyen Mein kampf-féle beszéd teljességgel vállalhatatlan az európai közösségünkben. Csakhogy nem hallgathatja el, hogy ez elhangzott és mi ehhez nem asszisztálunk. Elküldtük az EP-képviselőknek Orbán beszédét, mert mindenkinek tudnia kell, hogy mit is gondol a magyar miniszterelnök a fajok keveredéséről. Az európai politikusoknak világosan látniuk kell Orbán igazi arcát” – teszi hozzá Dobrev.