Clouds
21 Budapest
Dollár
360,11 Ft
Euró
391,17 Ft
Font
443,46 Ft
Bitcoin
23,206 $

Dobrev Klára elmondta, szerinte miért ennyire gyenge a forint

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) európai parlamenti képviselője, a párt árnyék-miniszterelnöke beszédet mond az árnyékkormánya tagjainak bemutatásán a budapesti Off Kultúrszövőgyár Rendezvényközpontban tartott sajtótájékoztatón 2022. szeptember 19-én. MTI/Kovács Anikó
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Dobrev Klára megnevezte a fő okot, hogy szerinte miért ennyire gyenge a forint, mi állhat ennek az egésznek a hátterében.

Dobrev Klára rendületlenül hisz magában és a DK-ban, hogy képesek lennének kormányozni Magyarországot. Saját magukat tartják a jó megoldásnak, de a következő választásokig még évek vannak hátra.

Soron kívül Kiderült, ennyit költenek havonta internetre és tévére a magyarok

A közvélemény-kutatás szerint a Fidesz továbbra is nagy erőt képvisel, de tény, hogy a DK a legerősebb baloldali párt. Hogy ez mire lenne elég a legutóbbi választási kudarc után az ellenzék számára, megjósolhatatlan, különösen ebben a kiszámíthatatlan világban.

„Bizalom. Ezt kell egy sikeres politikához.” – kezdte az újabb posztjában Dobrev, aki szerint a nemzetközi pénzpiacok nem bíznak az Orbán Viktor vezette magyar kormányban, emiatt ennyire gyenge a forint.

Dobrev azt mondja, hogy a nemzetközi pénzpiacok nem bíznak az Orbán-kormányban. „Most mégis azt látjuk, hogy a nemzetközi pénzpiacok nem bíznak az Orbán-kormányban, ezért ennyire gyenge a forint. De nem bíznak Orbánban az Európai Unió tagállamai, az európai állampolgárok sem, ezért nem jönnek az uniós források.”

„És mit látunk itthon?! Hogy már a magyarok sem bíznak meg a saját kormányukban. Hiszen milliók élték át, hogyan rabolják el egyik napról a másikra a magánnyugdíjpénztári befizetéseiket. Vagy gondoljunk csak azokra a családokra, akiknek a trafikmutyi miatt vették el a megélhetésüket.”

Hozzátette, szerinte Orbánék elmúlt 12 éves politikája okozza a bizalmatlanságot. „Orbánék elmúlt 12 éves politikája okozza a bizalmatlanságot. Ezért kell a kormánynak nagyon egyértelműen és határozottan kimondania, mit akarnak tenni az emberek megtakarításaival.”