Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Dobrev ígéri, kormányzásuk esetén megfékezik az inflációt

Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) árnyékkormányának vezetője beszédet mond a párt XII. kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2022. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Többek között azt az ígéretet tette Dobrev Klára, hogy a DK kormányzásával megfékezik az inflációt, illetve rendbe teszik az egészségügyet.

Dobrev Klára úgy érzi, a DK jelenti a megoldást Magyarország számára, és úgy fogalmazott, visszaszerzik a barátaikat Európában. Emellett világszínvonalú oktatást is ígér, miközben megvédik a nyugdíjasokat.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

„Azok, akiknek dönteni kellett, másként döntöttek. Másként, mint talán jobb lett volna 2021 őszén, másként, mint amiben sokan reménykedtünk 2022 tavaszán. Mi más kormányt ajánlottunk és ajánlunk Magyarországnak.” – írta Dobrev az első 2023-as üzenetében.

„Számomra a sikeres kormányzás azt jelenti, hogy a kormány akar és képes vigyázni az emberekre. A sikeres kormányzás nekünk azt jelenti, hogy a világ ezer veszélyétől képesek vagyunk megvédeni az embereket. Képesek leszünk közösen jobbá, könnyebbé, biztonságosabbá tenni az életüket. Ma és holnap.”

Dobrev azt mondja, egész Európában Magyarországon mérik a legmagasabb pénzromlást. „Most, hogy egész Európában Magyarországon a legmagasabb a pénzromlás és ezért is élünk rosszabbul, mint szeretnénk és ahogy kellene, egyre többen ébrednek rá és ismerik fel, hogy a kormány becsapja őket.”

A volt miniszterelnök-jelölt kitart az árnyékkormány ötlete mellett. „Azért mutattam be szeptemberben Magyarország első valódi Árnyékkormányát, hogy közösen készüljünk a holnapra. Mert Magyarországnak felelős és szakértő kormányzásra lesz szüksége.”

Azt mondja, ha ők kerülnek kormányra, megfékezik az inflációt, és a nyugdíjasokat is megvédik.„Megfékezzük az inflációt, megvédjük a nyugdíjasokat, biztonságot teremtünk a dolgozóknak, kiszámítható feltételeket teremtünk a munkaadóknak. Rendbe tesszük az egészségügyet, világszínvonalú oktatást hozunk létre. Visszaszerezzük barátainkat Európában.”

„Felkészülünk. Az Árnyékkormány reményt és bizalmat hoz az embereknek, Magyarországnak, hogy jobb, könnyebb lesz az élet. Erről is fog szólni 2023. Veletek, értetek dolgozunk.” – tette hozzá a DK politikusa.