Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Döbbenetes részletek derültek ki a hamburgi mészárlás elkövetőjéről

Fotó: MTI/AP/DPA/Jonas Walzberg
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Újabb részletek kerültek nyilvánosságra a hamburgi mészárlás elkövetőjéről: a fegyveres támadó egy üzletember volt, aki paranoiával küzdött és egy apokalipszis témájú könyvet írt.

A Straits Times számolt be a hamburgi mészárlás legújabb részleteiről: mostanra kezd kirajzolódni, hogy ki is lehetett az a férfi, aki tüzet nyitott a Jehova tanúi vallási közösség tagjaira. A rendőrség a gyilkost Philipp F.-ként, a vallási csoport 35 éves volt tagjaként azonosította.

Soron kívül Kemény fagyok után ismét 20 fok következik

A férfi célzottan a hamburgi gyülekezeti teremben összegyűlt csoportot vette célba, majd önkezével vetett véget életének. A nyomozók jelenleg is vizsgálják, hogy pontosan mi lehetett az indítéka a támadónak, s több információt is megosztottak az elkövetőről.

A támadónak sötét gondolatai voltak

Philipp F. az Amazonon népszerűsítette saját kiadású könyvét, Az igazság Istenről, Jézus Krisztusról és a Sátánról című, üzletvezetési tanácsokkal tűzdelt fundamentalista alkotását. A könyvet mostanra már eltávolították az oldalról, ám a német médiajelentések szerint a könyvben a férfi részletesen leírta hároméves “személyes utazását a pokolba”, s leírt egy “magasabb mennyei kormányzatot” 101 millió szellemi lénnyel.

A könyvben Philipp F. állítja, szigorú evangélikus családban nevelkedett, s állítólag gyermekkorában “prófétai álmai” voltak. A könyv rendkívül riasztó: a 292 oldalas alkotásban a férfi a koronavírus-járványt és az orosz-ukrán háborút is “isteni büntetésként” mutatja be, de felvázolja a harmadik világháborútól való félelmeit is. A könyvben rendre oroszbarát és nőgyűlölő nézeteket is megfogalmaz.

Az üzleti világban is voltak problémái

A fegyveres férfi szakmai honlapja hemzseg a Bibliára és a Liverpool futballklubra való utalásokkal, az ottani leírások szerint támogatta a belső égésű motorok megszüntetését, és az “emberek és állatok életében is a boldogság maximalizálását” szorgalmazta.

Az oldalon több prófécia is található, melyekben “jelentős változást” jósolt “a világ felépítésében, melyben élünk”, illetve az égbolton, “ahol a szellememberek élnek”. Szakmai honlapján és LinkedIn-fiókján is sikeres üzletemberként mutatta be magát: napi 250 ezer euróért (!), átszámítva mintegy 96 millió forintért kínált tanácsadási és általános menedzsment szolgáltatásokat, ezt a gigantikus összeget pedig azzal indokolta, hogy ő képes “2,5 millió eurós hozzáadott értéket teremteni” a vállalatok számára.