Dollár
419,83 Ft
Euró
419,29 Ft
Font
481,62 Ft
Bitcoin
20,177 $

Dmitro Kuleba belső vizsgálatot követel a CBS News-nál „az alaptalan kijelentéseik” miatt

Fotó: Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter sajtóértekezleten beszél az Ukrajna megsegítésére júliusban összehívott luganói konferenciáról az 51. Világgazdasági Fórum egyik rendezvényén a svájci Davosban 2022. május 24-én. MTI/EPA-KEYSTONE/Laurent Gillieron
not image

Koós Alexandra

2022. augusztus 10. - 07:10

Egyesek szerint az orosz propagandagépezet állhat a dolog mögött, amelynek célja, hogy félelmet és bizalmatlanságot keltsen Ukrajna szövetségesei körében.

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter belső vizsgálatot követel a CBS News-nál, miután egyik beszámolójukban azt állították, hogy a szövetségesek által Ukrajnának leszállított fegyverek alig 30 százaléka jut el a frontra.

Soron kívül Brit külügyminiszter: addig fogjuk támogatni Ukrajnát, amíg meg nem nyeri a háborút

Az erről szóló hírt később eltávolították, azonban a jelek szerint nagy port kavart az ukrán vezetésnél, mivel a külügyminiszter közölte, „üdvözlendő”, hogy az említett részt törölték a cikkből, ám ez egyáltalán nem elég.

„Az alaptalan kijelentésekkel, valamint a katonai segélyekbe vetett bizalom aláásásával rengeteg embert téveszthettek meg, ezáltal nagyon is szükség van egy belső vizsgálatra, hogy ki és miért tehette mindezt” – mondta.

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó korábban arra hívta fel a figyelmet, miszerint az orosz propagandagépezet célja, hogy a fegyverszállítások kapcsán félelmet és bizalmatlanságot keltsen Ukrajna szövetségesei körében, ezáltal az rbc.ua úgy véli, ebben az esetben is hasonló lehet a helyzet.