Dollár
393,91 Ft
Euró
414,55 Ft
Font
479,84 Ft
Bitcoin
16,858 $

Dmitrij Peszkov: az USA egyre mélyebben belekeveredik az ukrajnai konfliktusba

Fotó: Joe Biden amerikai elnök az egészségügyi ellátás költségeiről beszél a washingtoni Fehér Ház Rózsakertjében 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Evan Vucci
Európa
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Elmondása szerint a helyzetet tovább nehezíti Blinken kijelentése, akinek nem lenne kifogása az ellen, ha Kijev nyugati fegyvereket vetne be azokon a területeken, amelyek Oroszországhoz csatlakoznak.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán arról nyilatkozott a sajtónak, miszerint az Egyesült Államok gyakorlatilag egyre mélyebben belekeveredik az ukrajnai konfliktusba, ami semmi jót nem jelent az országra nézve.

Soron kívül Orbán Viktor is részt vett a MOL-csoport elnökségi ülésén

„Az amerikai fél valóban egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a konfliktus részesévé váljon, ami rendkívül veszélyes. A helyzetet pedig az sem könnyíti, ahogyan az Oroszországhoz csatlakozó területekről vélekednek” – mondta.

Ennek kapcsán hangsúlyozta, Moszkva negatívan viszonyul Antony Blinken külügyminiszter azon kijelentéséhez, amelynek során azt állította, hogy nem lenne kifogása az ellen, ha Kijev nyugati fegyvereket vetne be azokon a területeken, amelyek a népszavazás után Oroszországhoz kerülnének.

Az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij erre vonatkozóan közölte, hogy nincs miről beszélnie Vlagyimir Putyinnal, amennyiben a Donyecki és Luhanszki Népköztársaságokra, valamint a megszállt zaporizzsjai és herszoni régiókra vonatkozóan elismeri a népszavazás eredményeit – írta a TASS.

„Nos, az ukrán államfő szavait nem igazán nevezhetném újdonságnak, hiszen már rég eldöntötte, hogy a tárgyalásoknak még a gondolatát is elveti” – hangoztatta Peszkov.