Dollár
402,53 Ft
Euró
404,21 Ft
Font
476,13 Ft
Bitcoin
21,034 $

A DK politikusa azt mondja, a kormány lenyúlja a kerületi szakrendelőket

Fotó: A DK frakciójának tagjai elhagyják az üléstermet, balról Gyurcsány Ferenc, a párt frakcióvezetője (b3) az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 16-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 16:34

Törvénytelennek nevezi a magyar kormányt a DK polgármestere, hozzátéve, szerinte lenyúlják a szakrendelőket.

Az önkormányzatok ráköltöttek a kerületi szakrendelőkre, “a törvénytelen kormány most lenyúlja azokat” – írta a XVIII. kerület DK-s polgármestere az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

Soron kívül Oroszország többször jelezte az USA-nak, hogy lassan részesei az ukrajnai háborúnak

 Szaniszló Sándor felidézte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár arról beszélt egy a napokban rendezett szakmai konferencián, hogy a kormány saját hatáskörébe venné az önkormányzati szakrendelőket.

A rendelők működtetésére, fejlesztésére az önkormányzatok eddig milliárdokat fordítottak, hogy javítsák az ott élők szakorvosi ellátását; a XVIII. kerület az utóbbi két és fél évben felújította a teljes egészségügyi infrastruktúrát, a háziorvosi és gyermekorvosi rendelőket, most pedig 260 millió forintért tervben van a pestszentlőrinci szakrendelő korszerűsítése – közölte a DK-s politikus.

Úgy fogalmazott, hogy pártja “felháborítónak tartja a törvénytelen kormány tolvajtempóját”.     Azt írta, “Orbánék már többször bizonyították, hogy nem érdekli őket a magyar emberek egészsége, jóléte, alapvető érdekei, csak a lopás, lenyúlás, kisajátítás és megfélemlítés megy nekik”.

Szaniszló Sándor jelezte, hogy néhány napja azonnali beavatkozást kért az egészségügyért felelős államtitkártól, az önkormányzat minden erőfeszítése ellenére ugyanis vannak olyan szakellátások, ahol 188 nap a várakozási idő. Ha a kormány a maradék forrásától is megfosztja a városokat, “sok ezren maradhatnak a kerületben alapellátás nélkül” – írta a polgármester.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.