Dollár
430,80 Ft
Euró
417,58 Ft
Font
468,05 Ft
Bitcoin
19,489 $

A DK szerint semmi értelme a szankciókról nemzeti konzultációt tartani

Budapest, 2020. március 1. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök beszédet mond a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. MTI/Máthé Zoltán
not image

Takács Petra

2022. szeptember 23. - 10:26

Hiszen azokat Orbán Viktor is egytől egyik megszavazta – vélekedett közleményében a párt.

A DK szerint semmi értelme azokról az uniós, Oroszországgal szembeni szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor miniszterelnök “egytől egyig megszavazott”.

Az ellenzéki párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében az újabb nemzeti konzultációra reagált, amelyet a Fidesz és a KDNP kezdeményezett. A DK azt írta: Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető bejelentette, hogy “hiába a megélhetési válság és az állítólagos kormányzati spórolás”, újabb nemzeti konzultációt indítanak, ezúttal a szankciókról.

Miközben a magyar családok azt számolgatják, hogy hó végén a hétszeresére emelt rezsit fizessék be vagy bevásároljanak, miközben a szülők azért aggódnak, hogy megfázik-e majd a gyerekük a fűtetlen iskolában, “a kormány milliárdokat szórna el az aktuális hazugságai terjesztésére” – fogalmazott a DK.

Az ellenzéki párt szerint “semmi értelme nincs azokról az uniós szankciókról konzultálni, amelyeket Orbán Viktor egytől egyig megszavazott Brüsszelben”.

“Ha majd lesz pénz az iskolák felfűtésére, ha majd lesz pénz a családok rezsiköltségeinek csökkentésére, ha majd lesz pénz a pedagógusok bérének megemelésére”, akkor Orbán Viktor megírhatja a magyaroknak, hogy “azért szavazta meg a szankciókat, mert valójában nem a háború, hanem az Orbán-kormány a megélhetési válság oka” – olvasható a közleményben.

MTI