Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

DK: Márki-Zay megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek

Fotó: Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke beszédet mond a az Egységben Magyarországért eredményváró rendezvényén, a Városligeti Műjégpályán az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Illyés Tibor
not image

Koós Alexandra

2022. július 31. - 13:36

A reakció azután érkezett, hogy Hódmezővásárhely polgármestere közölte, a következő időközin az MMM nem fogja támogatni a DK jelöltjeit.

A DK szóvivője, Barkóczi Balázs közleményében azt állította, szívesen beszélgetnek Hódmezővásárhely ügyeiről, de csak arról, ugyanis Márki-Zay Péter korábbi országos politikai szerepvállalása és megszólalásai minden idők legnagyobb fideszes kétharmadához vezettek.

Ennek előzménye, hogy Hódmezővásárhely polgármestere legutóbbi sajtótájékoztatóján bejelentette, a következő időközi választásokon a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) nem fogja támogatni a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit.

Döntését azzal indokolta, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette párt korábban a megállapodás ellenére is „több alkalommal ráindult ellenzéki jelöltekre, megosztva az ellenzéki szavazatokat”, ez pedig akadályozhatja a Fidesz leváltását – írta az atv.hu.

Elmondása szerint az április 3-i választás előtt, a kampányában is azt tapasztalták, hogy Gyurcsány Ferenc nem akarta leváltani Orbán Viktort, a kormányváltáshoz pedig sem anyagilag, sem emberekkel nem járultak hozzá, ehelyett akadályozták azt.

A hvg.hu szerint Márki-Zay azt is megemlítette, miszerint a Fidesz-kormány 2002-es leváltása után nem volt valódi elszámoltatás, amelyet szintén Gyurcsány számlájára ír, majd hozzátette, a DK-val kapcsolatos döntésük ellenére is teljesíteni fogják az ellenzéki összefogásból adódó kötelezettségeiket.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.